Kastanje palen

Als je kastanje hoort, dan is het eerste waar je aan denkt misschien dat bruine, tamme vruchtje in een stekelige bolster. Dat is helemaal correct, je kan die noot of vrucht koken en opeten, of als herfstdecoratie gebruiken. Maar kastanje is zoveel meer dan alleen een lekkernij of een decoratiestuk!

Meer weten?

Meer weten?

Welke eigenschappen hebben kastanje palen?

De kastanje is een boom die vooral groeit in Zuid-Europa. Het is een stevige boom die tot 40 meter hoog en soms tot wel 500 jaar oud wordt. Het hout dat afkomstig is van de kastanjeboom is erg duurzaam omdat het wel 15 tot 25 jaar meegaat in rechtstreeks contact met grond of aarde. Kastanje palen hebben daardoor een uitstekende levensduur en bovendien een hoge ecologische waarde, omdat je ze niet hoeft te behandelen met oliën of chemische producten. Wist je trouwens dat de kastanjeboom na het kappen spontaan nieuwe scheuten krijgt, waar dan nieuwe bomen uit kunnen groeien? Ecologische topper!

Waarvoor kan je kastanje houten weidepalen gebruiken?

Kastanjepalen zijn erg geschikt om dieren te omheinen. Van nature bevat kastanje namelijk looizuur, een tannine die een bittere smaak afgeeft. Dat beschermt de boom tegen insecten en infecties. Het looizuur voorkomt ook dat dieren aan de palen knagen, want ze houden niet van de bittere smaak. Dat alles garandeert ook een langere duurzaamheid.

Onze kastanjepalen bestaan in verschillende diktes, van 5 tot 14 cm. Elke dikte is ook beschikbaar in verschillende lengtes. Neem maar eens een duik in het aanbod!

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze kastanje palen? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving