Dakpanplaten

Je dak tegen per tegel leggen. Dat klinkt soms wat lastig en tijdrovend, maar wat als we meerdere tegels tegelijk kunnen leggen? Dan zou het hele bouwproces een stuk sneller gaan! Met deze dakpanplaten kan je meerdere dakpannen tegelijk monteren en is soms zelfs isolatie al inbegrepen. En zo kan je veel sneller genieten van het stevige dak van jouw bijgebouw!

...
Meer weten?

Meer weten?

Wat zijn de voordelen van de dakpanplaten?

Met dakpanplaten creëer je de illusie dat je dak opgebouwd is uit verschillende dakpannen, maar eigenlijk bestaan ze uit platen met enkele rijen kunstmatige dakpannen. Omdat deze platen een groot formaat hebben, zal jouw dak veel sneller bekleed zijn. Bij vele dakpanplaten is isolatie inbegrepen, waardoor je die stap ook kan overslaan.

Bovendien heb je zo ook minder kans op binnensijpelen door het dak, aangezien de voegen tussen de dakpannen dicht zitten. 

Wat is het verschil tussen een Easy pan en een Aqua pan?

Zoals je kan zien bieden we twee platen aan die heel goed op elkaar lijken: de Easy pan en de Aqua pan. De Easy pan heeft geen speciale afwerking, maar gewoon een bovenlaag van gekleurd metaal. De Aqua pan daarentegen heeft een extra aluminium-zink coating voor extra bescherming tegen regenwater. Bovendien zie je bovenaan een middels granulaat zonder glinsterend oppervlak. Het verschil zit dus enerzijds in de oppervlakteafwerking, maar ook in de behandeling van de toplaag.

Bij beide soorten dakbedekking is het wel belangrijk dat je dak een minimale helling heeft van 10 graden om condensvorming en vochtdoorslag tegen te houden.  

Welke ondergrond gebruik je voor deze dakpanplaten?

Nee, bij deze dakpanplaten gebruik je geen rooster uit stoflatten zoals bij traditionele dakpannen. We raden je wel aan om je dakbeschot extra te beschermen met een folie, en vooral met een laag bitumen of dakleer. Op die manier creëer je een optimale bescherming van het dakbeschot tegen alle weersinvloeden en op het dakleer kan je vervolgens de dakpanplaten bevestigen met de speciale schroeven.

Moet je dit soort dakbedekking nog isoleren?

Deze platen zijn gemaakt uit kunstmatige dakpannen met vaak nog een extra isolatielaag. Concreet bestaan ze dan uit drie lagen: een trapeziumvormige buitenplaat, een PIR schuimkern (zonder schadelijke stoffen), en ten slotte een stucco aluminiumfolie aan de binnenzijde. Deze extra lagen houden dus wat meer warmte tegen dan de gewone platen.

Daarnaast hebben we ook dakpanplaten zonder isolatie. Hier kan je met andere woorden wel nog isolatie toevoegen onder het dakbeschot. Lees goed de beschrijvingen of isolatie al inbegrepen is of niet.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze dakpanplaten? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving