Funderingsbalken tuinhuis

Alles in je tuin heeft een stevige basis nodig, zodat jouw tuin in weer en wind blijft staan. Om jouw bijgebouw stevig op zijn plek te houden, komen deze funderingsbalken uit hout, kunststof of beton handig van pas. Een stevige fundering bepaalt de duurzaamheid van je project, voorkomt schimmel en geeft een professionele afwerking. Zeker bij een blokhut vormt een funderingsbalk een onmisbare basis waar de blokhutplanken op zullen rusten.

...
Meer weten?

Meer weten?

Wat is een funderingsbalk?

Een funderingsbalk is een lange balk dat je onder een blokhut of tuinhuis plaatst. Zo bescherm je ede onderkant van je project en staat je tuinhuis meer stabiel. Meestal worden ze gebruikt voor blokhutten en carports, maar je kan ze gebruiken bij elk bijgebouw met minstens één muur.

Funderingsbalken worden gemaakt uit verschillende materialen. De funderingsbalken uit hout, zoals geïmpregneerd grenen en hardhout, hebben een sponning onderaan voor de bevestiging op een opsluitband. De funderingsbalken uit kunststof en beton kunnen direct op e grond worden geplaatst.  

Waarom zou je een funderingsbalk gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom een funderingsbalk belangrijk is voor je bijgebouw. Ten eerste zorgt het voor een hogere duurzaamheid, want op die manier zit er een hogere afstand tussen de grond en je gevelbekleding. Zo krijg je minder snel schimmel of rotting op de wand van je project. Regenwater kan ook vlotter wegstromen, aangezien het fungeert als het laatste stapje om het water naar de grond te leiden.

Daarnaast zijn er ook esthetische voordelen. Dit werkt namelijk jouw bijgebouw mooi af aan de onderkant voor een professioneel resultaat.

Waar let ik het best op bij het funderen van mijn bijgebouw?

Zeker bij een blokhut is het belangrijk dat de vloer grond ligt. Deze egale grond is de ideale basis om je opsluitband en je funderingsbalk stevig op te bevestigen. Het maakt niet uit of de grond verhard is met cement of tegels, of onverharde grond zoals aarde of gras. Het belangrijkste is echter een stabiele, vlakke ondergrond. 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze funderingsbalken tuinhuis? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving