Robinia palen

Grillige vormen, natuurlijke rondingen, meerstammigheid en kale takken met scherpe stekels typeren de robiniaboom en maken hem geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Telkens ik een robinia of acacia paal zie, beeld ik mij de stoere houthakkers in die deze robuuste, ruige bomen vellen. Mannen of vrouwen met handen aan hun lijf. Handen die getekend zijn met eelt en schrammen. Het zijn oorlogswonden die hen herinneren aan de strijd die ze aangaan met deze bruingroene reuzen die tot wel 30m hoog en 50cm dik kunnen worden. Dankzij deze vakmensen kunnen wij decennialang genieten van een afgewerkte robinia weidepaal.

...
Meer weten?

Meer weten?

Waar komen robinia palen vandaan?

Onze robinia palen worden ontgonnen in eigen groeigebieden in de Balkanregio waar wij in alle zorgvuldigheid en met oog voor ecologisch bosbeheer bomen selecteren voor verschillende doeleinden.

Hoe lang gaan robinia palen mee?

Robiniahout is de enige Europese houtsoort die behoort tot de hoogste duurzaamheidsklasse en 25 jaar en langer meegaat in contact met de grond.

Net zoals de bomen hebben de palen heel natuurlijke vormen die het landelijke karakter van jouw tuin- of weideomheining benadrukken. Ronde robinia palen worden hierdoor heel vaak gebruikt als weidepaal. Toch kunnen ze zeker ook dienst doen voor lichte constructies.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze robinia palen? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving