Orangerie

Weet jij hoe een orangerie is ontstaan? Tijdens de zeventiende eeuw brachten ontdekkingsreizigers veel nieuwe planten naar Europa, maar die konden soms het barre Europese weer niet aan, zeker niet tijdens de winter. Daarom vond men deze serres uit om die planten toch veilig te houden in een verwarmde omgeving. De Fransen waren fan van citrusvruchten en dan vooral de elite genoot van het telen en eten van sinaasappelen. Daarom noemde men ze ‘orangerie’, naar de oranje vrucht die ze er vaak in bewaarden. Maar je zult zien dat je er wel meer vruchten kunt telen dan enkel sinaasappelen!

...
Meer weten?

Meer weten?

Hoe is een orangerie vormgegeven?

Hier is de klassieke uitstraling ook erg kenmerkend voor de orangerie. Net zoals de victoriaanse serres hebben ze een klassieke nokversiering met pieken. Toch hebben deze serres meer de vorm van een T, waardoor je meer planten kan zetten en een prachtige uitstraling krijgt voor je tuingebouw.

Deze orangerie heeft een skelet van zwart of wit gelakt metaal en stevig veiligheidsglas. Daarnaast zijn de daken voorzien van schuiframen en ventilatiepanelen voor extra verluchting tijdens de snikhete zomerdagen. Misschien kies je graag voor een dubbele deur waardoor je jouw orangerie koninklijk kunt betreden. Maar een schuifdeur zorgt voor een vlottere in- en uitgang van jouw gezond paradijs.

Hoeveel kost een orangerie?

Een orangerie is toch een van de duurdere modellen van serres in ons assortiment. Dit komt omdat deze serres vaak meer details hebben en groter zijn in oppervlakte. Wil je een iets goedkoper en kleiner model, dat toch een elegant en tijdloos design heeft? Dan kan je kiezen voor de victoriaanse serre. En wie houdt van de strakke look, kiest best voor een hobbyserre met een strak kader zonder tierlantijntjes.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze orangerie? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving