Jouw bestelling laten leveren

Hoe bestel je voor levering?

Wanneer je afrekent op onze webshop, krijg je de keuze om je materiaal te laten leveren op een door jou gekozen adres. Vul het adres in de gevraagde velden in en wij verzorgen het transport tot bij jou thuis of op de werf. 

En plaats je een bestelling bij ons in de showroom aan de kassa? Dan kan je hier ook kiezen om je materiaal te laten leveren en vullen we samen jouw adres in. Vervolgens zorgen we dat jouw bestelling wordt meegenomen bij het volgende transport. 

Veelgestelde vragen

Waar kunnen jullie leveren? 

EXZO levert in de volledige Benelux op elk adres dat met een vrachtwagen bereikbaar is. Woon je op een adres in een stad of wijk waar auto- of vrachtverkeer niet is toegelaten, neem dan even contact op met onze transportdienst via transport@exzo.be. We zoeken graag naar een oplossing op maat.

En een leuk weetje: bij het uitstippelen van onze route proberen we de meest ecologische oplossing te vinden, waarbij we een zo min mogelijke uitstoot trachten te bereiken. 

Wat is de levertermijn?

Door het grote volume van veel producten, kunnen we helaas niet garanderen dat jouw bestelling de volgende dag al voor je deur staat. Toch proberen we zo snel mogelijk te werk te gaan. Het merendeel van ons assortiment kunnen we binnen een termijn van 2 à 10 werkdagen leveren. Houd hierbij wel ook rekening met nationale feestdagen of bepaalde verlofperiodes (zoals de kerstperiode), waardoor je bestelling vertraging kan oplopen.

Heb je iets op maat laten maken? Dan geldt er een andere levertermijn die wij op voorhand aan jou doorgeven. Natuurlijk houden wij je ook dan op de hoogte van de status van jouw bestelling en mag je elke week een update hierrond verwachten.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Hoeveel verzendkosten er uiteindelijk zullen worden toegevoegd, hangt af van de totale waarde van je bestelling. Hier vind je alvast een handige tabel (deze prijzen zijn hetzelfde voor zowel België, Luxemburg als Nederland):

TOTAALBEDRAG VAN JOUW BESTELLING

TRANSPORTKOSTEN

Lager dan € 500,00

€ 139,00 incl. BTW

Lager dan € 1000,00

€ 119,00 incl. BTW

Lager dan € 1500,00

€ 89,00 incl. BTW

Lager dan € 2000,00

€ 69,00 incl. BTW

Lager dan € 2500,00

€ 49,00 incl. BTW

Hoger dan € 2500,00

Gratis

*Heb je een vakmanaccount? In dat geval kunnen de transportkosten afwijken van bovengenoemde tabel. 

Wanneer je jouw bestelling zelf komt ophalen in Aalter, dan moet je natuurlijk geen verzendkosten betalen.

Hoe word je op de hoogte gebracht van het levermoment?

Direct na je bestelling laten we al even weten via mail wanneer je jouw bestelling ongeveer mag verwachten. Wanneer jouw bestelling in onze definitieve routeplanning is opgenomen, bevestigen we de exacte leverdatum of krijg je een track-and-tracecode van onze transporteur om jouw bestelling op de voet te volgen.

De effectieve levering

Op welke plaats wordt de bestelling afgezet?

Onze chauffeurs voorzien een drempellevering en plaatsen de bestelling aan de oprit of in de buurt van de woning waar er plaats is voorzien. Dit kan zijn op de oprit, op de stoep of op een parkeerplaats. Woon je in een rijhuis of woning zonder oprit? Zorg dan dat je thuis bent of de nodige maatregelen hebt getroffen om de bestelling af te laten leveren. Zo kan je met de gemeente bespreken om een (parkeer)plaats voor je woning te laten afzetten, waar we jouw materiaal kunnen achterlaten.


Hoe kan je de nodige plaats voorzien voor de vrachtwagen of bestelling?

Zorg voor een vlotte doorgang naar jouw woning. Tref de nodige regelingen met het gemeente- of stadsbestuur. Zo kan je een parkeerverbod aanvragen om plaats te voorzien voor de vrachtwagen of om de bestelling af te leveren.


Hoe zijn jullie vrachtwagens uitgerust?

Jouw bestelling leveren we standaard met groot transport, omdat het vaak om grote pakketten gaat. Gevelbekleding of tuinschermen passen natuurlijk niet in een enveloppe. Al onze vrachtwagens zijn uitgerust met een kooiaap (een kleine heftruck achteraan de vrachtwagen) om de bestellingen te laden en te lossen op jouw gewenste adres. Wij werken met zowel grote als kleine opleggers, afhankelijk van de te transporteren materialen. Houd er wel rekening mee dat onze vrachtwagens geen kraan hebben en dus ook niet in de hoogte kunnen werken.


Kunnen jullie op een hogere verdieping leveren?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Onze vrachtwagens zijn niet uitgerust met een kraan of lift om bestellingen op een hogere verdieping af te zetten.


Kunnen jullie de bestelling over een omheining plaatsen?

Nee, want onze vrachtwagens zijn niet uitgerust met een kraan of lift om bestellingen over een omheining af te zetten. In dat geval zal de chauffeur de bestelling afzetten op de stoep of oprit.

Nog vragen rond de levering van jouw bestelling?

Woon je op een specifieke locatie? Ligt jouw woning aan een moeilijk toegankelijke weg? Of vraag je jou af of onze bezorgers ook buiten de BeNeLux kunnen leveren? Neem zeker even contact op via onderstaand contactformulier om jouw specifieke transportwens te bespreken.

Heeft deze pagina je geholpen?
Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving