Rietmat

Mijn buurvrouw maakt de beste honing die ik ooit heb gegeten. In haar tuin heeft ze een aantal rietmatten op mekaar gestapeld en daarvan een bijenhotel gemaakt. De holle stengels zijn voor bijen de uitgelezen plaats om te nestelen. Uiteraard worden rietmatten voornamelijk gebruikt als decoratiemat om aan een draadafsluiting te bevestigen. Zo creëer je meer privacy in je tuin en heeft jouw afsluiting ook een decoratieve meerwaarde.

...
Meer weten?

Meer weten?

Waarvoor wordt riet buiten gebruikt?

Naast de gekende decoratieve rietmatten heeft riet een heel breed toepassingsgebied. Zo wordt het vaak ook als dakbedekking gebruikt. In België zien we niet superveel rieten daken. Over de grens in Frankrijk en voornamelijk in Normandië komt die afwerking veel vaker terug. Onze rietplaten zijn perfect bruikbaar in deze toepassing. De zuiderse sfeer die je ermee benadrukt, inspireerde zelfs Vincent Van Gogh om de rieten daken te laten terugkeren in verschillende kunstwerken. Hij gebruikte zelfs een gepunte rietstengel om een aantal van zijn beroemde pentekeningen te maken.

Hoeveel verschillende rieten decoratiematten bestaan er?

Als decoratiemat worden rietmatten op verschillende hoogtes aangeboden en telkens op een rol van 6 m lengte. De laagste rietmatten vind je al op een hoogte van 100 cm en de hoogste gaan tot 200 cm. De rietstengels zijn met perlondraad aan mekaar verbonden. Deze draad kan in tegenstelling tot ijzerdraad niet roesten en heeft een hoge duurzaamheid. Zo kan je de kwalitatieve rietmatten van de minder kwalitatieve onderscheiden.

Hoe worden rietmatten bevestigd?

De matten kunnen geplaatst worden tegen een draadafsluiting, gaaspaneel of gaasscherm. Om de matten op te hangen, kan je gebruikmaken van een bindapparaat en binddraadjes. Op die manier kan je in een minimum van tijd genieten van jouw nieuwe tuindecoratie. Vind je niet de meest ideale afmetingen terug in ons assortiment? Weet dan dat je met een snoei- of hegschaar eenvoudig de matten kan inkorten in breedte of hoogte.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze rietmat? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving