Schapen afsluiting

Heb jij een giraf gekocht en zoek je nu een afsluiting voor jouw giraffenpark? Nee? Oef, gelukkig! Dan ben je op de juiste pagina beland!

Hou je er ook van om uren dieren te observeren? Wij vinden dat alvast geweldig! In onze eigen weide lopen vier geitjes, een shetlandpony, twee alpaca’s, vijf kippen en een bonkige ezel rond. In zo'n beestenboel kom je tot rust en toch heb je altijd het gevoel dat je gezelschap hebt. Heerlijk toch om al die beestjes uit de hand te voederen? De gratis eitjes en geitenmelk krijg je er als bonus bovenop!

Meer weten?

Meer weten?

Wat is een schapenafsluiting?

Een schapenafsluiting is een treillage op rol in hout of metaal, die je kan gebruiken als afrastering van jouw erf of weide. Zoals de naam het zelf zegt, is een schapen afsluiting geschikt om schapen, maar ook geiten, alpacas, honden, kippen en kleinere tuindieren te omheinen. Daarnaast worden de houten schapenafsluitingen ook gebruikt uit decoratieve meerwaarde. Je vindt ze terug in tuinen, parken en bossen om bloemen- of plantenperkjes af te zetten.

Welke soorten schapen afsluiting kan je kopen?

Een schapenomheining vind je tegenwoordig in alle soorten materialen. Alleen proberen wij meteen de materialen aan te bieden die aan een hoge kwaliteit voldoen. Niet alleen moeten deze afscheidingen gemaakt zijn om je dieren veilig in je tuin of weide te houden, maar ze moeten ook geschikt zijn om nog jarenlang mee te gaan. De meest courante materialen die wij in ons gamma bezitten, zijn kastanje, robinia en metaal.


Kastanje is een van de meest duurzame houtsoorten om te gebruiken in je tuinomgeving. De levensduur van het gekliefde hout bedraagt 15 tot 25 jaar in contact met grond en aarde. Verder biedt het als omheining het grote voordeel dat het, dankzij het looizuur, een bittere smaak heeft. Dat zorgt ervoor dat dieren niet gauw aan het hout zullen knagen.


Een afsluiting in robinia, ook wel pseudo-acacia genaamd, is de meest ecologische van alle Europese houtsoorten. Deze houtsoort wordt lokaal gekapt, waardoor het meteen een grote milieuvriendelijke waarde krijgt. De levensduur van het hout bedraagt daarbij ook nog eens 25 jaar, of zelfs langer in contact met de grond. Uiterlijk zijn er weinig verschillen met kastanje, maar de fysieke eigenschappen van het hout.


Maar de omheining met de langste levensduur is natuurlijk metaal. Deze gegalvaniseerde afscheidingen zijn gemaakt om blijvend mee te gaan. Ondoordringbaar, en in combinatie met kastanje- of robiania weidepalen toch een natuurlijke uitstraling. Binnen het gamma bevindt zich de prikkeldraad Scorpio, kippengaas met maaswijdte 13 mm en tot slot ursus crapaldraad in verschillende diktes.”

Afsluiting schapen tips

Als je opteert voor een houten schapenafsluiting, hou dan even de tussenafstand waarmee de latten zijn gemonteerd in de gaten. Korte tussenafstanden zijn geschikt voor pups, konijnen en andere kleine dieren. Grote tussenafstanden creëren een weidser zicht op de omgeving en zijn prima als je een schaap of alpaca wil omheinen.

Bij metalen schapenafrastering neem je het best een kijkje naar de mazen van de draad. Die geven mooi weer of de metalen schapendraad gebruikt kan worden voor jouw toepassing.

Naast de latafstand of maaswijdte is de hoogte waarop je de afrastering koopt van cruciaal belang. Je wil immers niet dat jouw hond uitbreekt of dat je letterlijk schaapjes kan tellen die over een afsluiting springen. Laat dat maar als trucje om in slaap te geraken.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze schapen afsluiting? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving