Meer weten?

Wat zijn platines?

Platines combineren het comfort van klinkers met de charme van kasseien. Au fond zijn het kasseien die in een kleinere vierkantige of rechthoekige vorm worden gezaagd. De bovenkant wordt afgevlakt, waardoor een bestrating in platines zeer comfortabel en veilig is om over te lopen, vergelijkbaar met een klinkerpad.

Welke oorsprong hebben platines?

De meeste platines worden in Europa en Azië vervaardigd. Zo kennen platines in Kandla of Tandur hun oorsprong in India. Basalt wordt voornamelijk in de Duitse Eifel en Westerwald gewonnen in steengroeves waar ook lava wordt ontgonnen.

Waarvoor worden platines gebruikt?

De populariteit van platines als bestrating voor de aanleg van een oprit, oprijlaan of wandelpad is de laatste 10 jaar enorm toegenomen. De authentieke charme van kasseien of platines in natuursteen past heel mooi in een landelijke stijl. We zien dan ook dat platines vooral gekozen worden door mensen die net een te renoveren hoeve hebben gekocht. Vooral het feit dat platines zelfs met naaldhakken makkelijk te bewandelen zijn, doet veel mensen over stag gaan. In mindere mate, maar daarom zeker niet minder mooi, worden platines ook gebruikt voor een charmant terras aan de achterzijde van de woning.

Wat kosten platines?

Platines zijn over het algemeen een tikkeltje duurder dan kasseien. Dat komt door de extra bewerking die aan platines wordt uitgevoerd. Het verzagen en afvlakken heeft natuurlijk ook een productiekost. Afhankelijk van het soort gesteente en het formaat vind je platines terug met een prijs tussen de €50 en €130/m².

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze platines? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving