Weidepalen

Een ronde paal is perfect geschikt om te plaatsen in je weide en perfect te combineren met een tuinscherm of paardenweide naar keuze. We hebben ze in alle houtsoorten, lengtes en diktes. Ook de afwerking van de palen kan verschillend zijn naargelang de houtsoort: gefreesd, ontschorst, geschild…

...
Meer weten?

Meer weten?

Welke zijn de meest rechte weidepalen?

Als je graag mooi rechte palen wilt, dan raad ik je kastanjehout aan. Deze Europese houtsoort is zeer degelijk en gaat met gemak 15 tot 25 jaar mee in contact met de grond. Door het bittere looizuur binnenin zullen dieren niet aan het hout knagen. Deze palen zijn ook nog eens grotendeels ontschorst waardoor het natuurlijke element behouden blijft.

Welke weidepaal kies je het best voor de duurzaamheid?

Wil je echter een houtsoort met een nog langere levensduur, dan moet je robinia (pseudo-acacia) nemen. Deze houtsoort behoort tot duurzaamheidsklasse 1 en gaat dus meer dan een kwarteeuw mee. Bovendien wordt het in Oost-Europese bossen gekapt, waardoor het zeer milieuvriendelijk is. Houd er wel rekening mee dat deze palen iets grilliger van vorm zijn en kastanje qua rechtheid beter is.

Welke weidepalen zijn het goedkoopst?

Het grenen, afkomstig van de grove den, werd geïmpregneerd of gecreosoteerd met olie waardoor het een levensduur heeft gekregen van ongeveer 15 jaar. De palen zijn verder gefreesd en ontschorst. Na verloop van tijd zullen de palen vergrijzen en zal de kleur van de behandeling (groen, zwart) overgaan op een egale grijze tint.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze weidepalen? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving