Tegelpannen

Er zijn tegenwoordig weinig dingen die écht lang meegaan. Je Nokia-mobieltje van 30 jaar geleden werkt waarschijnlijk nu nog perfect, maar als je je smartphone even te hard neerlegt, is het scherm snel gebarsten. Maar weet je wat er niet barst? De tegelpannen aan je bijgebouw. Sterker nog, die gaan meer dan 100 jaar mee! Zelfs je oude Nokia is er niets tegen!

...
Meer weten?

Meer weten?

Wat zijn tegelpannen?

Tegelpannen (ook wel bekend als leipannen) zijn een soort keramische dakbedekking met een rechthoekige, platte vorm. Bovenaan zie je ook een bevestigingsrib: een boord aan de bovenrand waardoor je ze gemakkelijk kan monteren aan je dak. Dankzij het harde materiaal en de goede afwerking kunnen ze meer dan 100 jaar meegaan!

Tegelpannen zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen en kleuren. Er is dus voor elk wat wils: ruw gebakken, geglazuurd of blauw gesmoord. De kleuren zijn ook tot diep in de kern doorgedrongen, waardoor ze niet zullen vervagen of verkleuren na verloop van tijd.

Voor welke daken zijn tegelpannen geschikt?

Deze soort dakbedekking wordt vooral gebruikt voor hellende daken en het is belangrijk dat de dakhelling minstens 35° bedraagt. Merk ook op dat hoe steiler je dak, hoe minder overlapping je hebt tussen de verschillende tegelpannen.

Een tegelpan is ook de perfecte oplossing voor gebogen daken. Niet alle bijgebouwen hebben een perfecte puntige vorm, maar zijn eerder afgerond, in een boog of zijn voorzien van een koepel. Voor deze daken is een bedekking uit tegelpannen het beste.

Welke basis gebruik je voor een dak uit tegelpannen?

Voor een dak uit tegelpannen heb je een onderstructuur uit stoflatten nodig. Eerst begin je dus met een laag dakfolie op het bestaande dakbeschot, waar je vervolgens een rooster uit stoflatten bevestigt. De afstand tussen de verschillende latten bepaal je best op basis van hoe steil de helling is. Bij een dak met een beperkte hellingsgraad moeten de latten dus dichter op elkaar staan zodat de tegelpannen elkaar meer overlappen.

Bovenaan de tegels, in de bevestigingsrib, zijn twee openingen voorzien waar je de schroeven door kan bevestigen op je stoflatten. En de overlapping van de volgende tegel verstopt de schroeven mooi.

Kan je tegelpannen ook als gevelbekleding gebruiken?

Ja, ook gevels kan je bekleden met tegelpannen! Meestal worden ze dan gebruikt om een mooie overgang te creëren tussen je gebogen dak en de rest van het bijgebouw. Ga gerust creatief aan de slag en gebruik deze tegelpannen voor verschillende projecten.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze tegelpannen? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving