Dakbedekking

Het dak op jouw bijgebouw, dat is echt de kers op de taart. Het is een van de meest opvallende elementen en het draagt bij tot de volledige uitstraling van jouw project. Hier vind je alles om de bovenste laag van je dak af te werken: van dakpannen en shingles tot golfplaten. 

...
Meer weten?

Meer weten?

Kan je het dak voor een tuinhuis bekleden?

Ja hoor, een dak voor een tuinhuis, poolhouse, overkapping, garage of carport is zeker makkelijk te bekleden. Welke dakbedekking je uiteindelijk kiest hangt vooral af van het soort dak (plat of gepunt) en wat je zelf het mooist vindt. Er zijn verschillende kleuren, materialen en afwerkingen mogelijk.

Hoe werk je een plat dak af?

Platte daken zijn in principe het makkelijkst om af te werken. Hier maakt uitstraling weinig uit, maar je wilt natuurlijk wel dat het dak netjes en professioneel is afgewerkt. Hier raden we een dakbedekking uit EPDM (rubber) of dakleer (bitumen) aan. Deze materialen geven een stevige en duurzame bescherming geeft aan je dak. Over het algemeen is EPDM wel iets duurzamer dan dakleer, maar beide zijn goede afwerkingen.

Platte daken kan je ook afwerken met de golfplaten. Veel overkappingen en carports worden ook zo afgewerkt om zo ook nog naar de hemel te kunnen kijken vanuit het bijgebouw. Vooral de doorzichtige golfplaten zorgen ook voor veel licht, waardoor je geen extra elektrisch licht moet installeren.

Bij een plat dak is het wel belangrijk om te zorgen voor voldoende afwatering. Zorg dat het dak dus ietsje schuin loopt en dat het regenwater via een regenpijp naar de grond kan stromen.

Hoe werk je een schuin dak af?

Bij schuine daken met een punt heb je iets meer mogelijkheden om je dak af te werken. Eerst bevestig je het dakbeschot op het dak van je basisgebinte. Daarna hangt de afwerking af van welke dakbedekking je uiteindelijk kiest. Shingles kan je ofwel direct op het dakbeschot bevestigen, of je kan een extra laag bitumen dakleer op het dakbeschot vastmaken voor je de shingles monteert.

Daarnaast kan je ook kiezen voor stormpannen of tegelpannen. Dit zijn de typische keramieken dakpannen die je bijna overal ziet. Op het dakbeschot bevestig je wat isolatie en de waterdichte bouwfolie en vervolgens de stoflatten in een roosterpatroon. Hierop zul je dan de tegelpannen en stormpannen op bevestigen met schroeven op de stoflatten. Geen zin in veel gedoe? Dakpanplaten zijn meerdere dakpannen die al op een rij zijn bevestigt. Je plaatst ze zo gemakkelijker en vlotter op je dak, aangezien je in één keer verschillende dakpannen naast elkaar legt.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze dakbedekking? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving