Onderdak

Vraag jij je soms ook wel af wat er onder een dak afspeelt? Het dak van je bijgebouw bestaat uit meerdere lagen en de onderste laag is hier even belangrijk als de buitenkant! Het is de drager van je dak, hetgeen dat eigenlijk de binnenkant van je bijgebouw beschermt bij hevig weer. De basis die je dus zeker niet mag vergeten bij de opbouw van jouw tuinproject!

Meer weten?

Meer weten?

Wat zit er onder een plat dak of lessenaarsdak?

De materialen die je gebruikt voor een plat dak zijn eenvoudig. Eerst werk je het basisgebinte van je bijgebouw af tot aan de dakspanten. Hierop kan je vervolgens de dakplaten aanbrengen, die het basisgebinte en de isolatie (die je aan de binnenkant zal plaatsen) beschermt tegen vuil, vocht en tocht.

Hierop kan je vervolgens het EPDM of bitumen bevestigen, afhankelijk van jouw voorkeur. Die materialen vind je ook bij ons in de categorie ‘dakbedekking’. Deze twee lagen (de dakplaten en de EPDM) bieden zeker al voor voldoende bescherming tegen vocht, wat de grootste boosdoener is voor jouw project.

Hoe zie het onderdak van een gepunt dak eruit?

Bij een hellend of gepunt dak ziet je onderdak er eigenlijk ongeveer hetzelfde uit als bij een plat dak. Nadat je bijgebouw tot aan de dakspanten is afgewerkt, kan je hier de houten dakplaten aan toevoegen en vervolgens extra beschermen met bouwfolie of een dampscherm. 

Ga je voor een dakbedekking uit dakpannen of stormpannen? Dan monteer je een rooster van stoflatten op je dakfolie. Deze stoflatten zullen uiteindelijk de basis vormen waar je dan de dakpannen aan haakt.

Je kan ook het dak bekleden met houten of bitumen dakshingles. In dat geval raden we aan om het dakfolie te bedekken met een laag bitumen voor je de dakshingles aanbrengt. Hier is een rooster uit stoflatten niet nodig. 

Hoe bescherm je je bijgebouw nog beter tegen vocht?

Om jouw constructie en isolatiemateriaal optimaal te beschermen tegen vocht, raden we aan om ook een dakfolie aan te brengen. Zo voorkom je dan ook vochtproblemen in de toekomst. Bovendien kan je zo toch binnen nog beter buitenhouden.

Een dampscherm is eigenlijk ook een dezelfde soort folie, maar heeft een extra vochtwerende werking. Ze houdt de damp tegen vanuit de binnenzijde van de woning. Als er dus vocht vanuit de binnenkant naar boven stijgt, wordt al het vocht tegengehouden. 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevens



Aanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze onderdak? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevens



Mijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtje



Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving