Hoe hars uit hout verwijderen? Ontdek onze 3 tips

Inleiding

Het kan best zijn dat je tijdens het plaatsen van een tuinhuis te maken hebt met een grote klodder hars die uit het hout drupt. Niet onvermijdelijk, want zelfs na productie blijft hout nog steeds een natuurlijk product. Het kleverige goedje kan zelfs blijven plakken aan de kleren, wat voor oncomfortabele situaties kan zorgen. Maar niet getreurd, het is ontzettend eenvoudig te verwijderen dankzij deze tips!

1. Harsplek vloeibaar maken met een haardroger

Je kan een haardroger voor meerdere doeleinden gebruiken. Door met warme lucht op de hars te blazen wordt de substantie vloeibaar en druipt ze naar beneden. Een goeie start als je dit ziet gebeuren! Zorg ervoor dat je het hout niet te veel verwarmt, want anders bestaat de kans dat je het materiaal verschroeit.

2. Hars opvangen

De stroom kan je gemakkelijk opvangen met een doek die in terpentine gedrenkt is. Veeg alle hars eraf. Terpentine heeft het grote voordeel dat het als een soort ontvetter en vernis kan dienen, waardoor het lekken gemakkelijk kan ophouden. Een soort ontsmettingsmiddel voor jouw hout dus.

3. Licht opschuren

Als laatste stap kan je het hout lichtjes opschuren indien het hout lichtjes verschroeid is. Ook kan je door het opschuren de eventuele kleurverschillen wegwerken die de hars veroorzaakt heeft. Klaar is kees!

Heeft deze pagina je geholpen?
Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving