Inleiding

De zomer komt er weer aan, en dat betekent hoge temperaturen. Ook voor jouw broeikas, die zelfs door het zomerse weer oververhit kan raken. Warmte is goed voor diverse planten, maar te veel is nooit goed. Ze kunnen immers uitdrogen en in extremis zelfs verbranden. In dat geval is het dus best aangewezen om maatregelen te treffen. Onze tips hebben we hieronder speciaal voor jou opgelijst.

Tip 1: Ruiten inkalken

Kalk is een middeltje om de temperatuur in je kas de pan niet te laten uitswingen. Je brengt het poeder aan de buitenkant van de broeikas aan. Pas op, kalk is evenwel niet eenvoudig te verwijderen. Ook oogt het niet erg flatterend, en het zorgt er ten slotte voor dat het donkerder wordt vanbinnen.

Tip 2: Schaduwdoeken hangen

Schaduwdoeken zorgen ervoor dat je de schaduw zelf kan bijsturen. Deze doeken kan je pasklaar aankopen, maar ze kunnen evengoed ineen gezet worden met clips. Aan jou de keuze!

Tip 3: Dek de zuidelijke zijde af

De zon schijnt nu eenmaal het langst op de zuidelijke kant. Door die zijde af te dekken, bekom je het beste resultaat.

Tip 4: Een beetje licht doorlaten is nodig

Door voor schaduw in de broeikas te zorgen, zorg je er tegelijk voor dat er geen oververhitting kan optreden. Helaas heeft deze medaille een keerzijde: planten hebben licht nodig. Het is dus beter aangewezen om geen blijvend schaduweffect te creëren, maar eerder een veranderlijk systeem waardoor je zelf de hoeveelheid schaduw kan regelen.

Heeft deze pagina je geholpen?
Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving