Bloedend hout, een probleem?

Inleiding

Sommige houtsoorten laten na een stevige regenbui een kleurtje achter. De houtsoort begint als het ware te 'bloeden'. Houtsoorten als merbau, bangkirai of afzelia die een rode tot bruine kleur afgeven in dergelijke omstandigheden. Zoiets kan behoorlijk wat bezorgdheid opwekken. De enige vraag die ons rest: is dit goedje gemakkelijk te verwijderen?

Eenvoudig te verwijderen

De hardnekkige vlekken die achterblijven op dorpels uit steen of metselwerk lijken op het eerste gezicht moeilijk te verwijderen kunnen met behulp van een pasta die een mengeling van warm bleekwater en een ijzerzoutvrije krijtoplossing bevat. In vele gevallen verdwijnen de plekken ook vanzelf. Het resultaat is een prachtig vergrijsde plank. Kortom, je hoeft dus in geen enkel geval te panikeren!

Voorkomen beter dan genezen

Geen zin om achteraf alle inhoudsstoffen weg te schrobben? Begrijpelijk! Je kan de planken gerust even op voorhand laten uitbloeden vooraleer je je ze plaatst. Leg ze eventueel op een stuk gras en laat ze mooi in contact komen met de regen. De inhoudsstoffen sijpelen dan direct in de ondergrond van je grasperk. Eens je ziet dat er geen inhoudsstoffen meer vrijkomen, kan je starten met het plaatsen van de constructie.

Heeft deze pagina je geholpen?
Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving