Inleiding

Aan het begin van ieder jaar worden gebruikelijk de tuintrends voor het nieuwe jaar voorspeld. Aangezien we in 2020 ook aan het begin staan van een nieuw decennium, halen we als EXZO-specialisten trends aan die een impact zullen hebben op hoe we in de volgende 10 jaar omgaan met onze tuin. Ontdek de vier belangrijkste tuintrends hieronder en maak jouw tuin decenniumproof!

Op maat van het klimaat

Het houdt ons allemaal in kleine of grote mate bezig: het klimaat verandert. In de laatste jaren sneuvelen alle weerrecords en spreken we van meer en meer extremen in de weersomstandigheden. Zo merken we ook in Europa bepaalde weerverschijnselen op. We kennen meer lange, droge periodes op een jaar, worden overrompeld door hevige en plotse regenbuien of stormen en zijn we vaker getuige van warmere winters.

Ook onze tuinen dragen de consequenties van deze ontwikkelingen. Een exterieur wordt dan ook 24 op 7 blootgesteld aan al deze weersveranderingen. Het lijkt dan ook een logische redenering om onze tuinen klaar te maken voor de toekomst en mee te gaan met deze nieuwe flow. Wil je niet dweilen met de kraan open? Dan kies je ervoor om jouw tuin aan te passen aan het veranderende klimaat en de kansen die deze ontwikkeling biedt te benutten.

Onderhoudsvrij, iedereen blij

Het is in het algemeen een kenmerkende trend in onze maatschappij. We zijn het gewoon dat we ieder moment van de dag bereikbaar en beschikbaar zijn en creëren zo voor onszelf een gebrek aan tijd. Heel veel mensen hebben het gevoel dat ze het druk hebben en van hot naar her rushen. Ook bij het tuinieren, merken we dat deze trend ons beïnvloedt. We mijden een onderhoudsintensieve tuin en gaan op zoek naar oplossingen. Denk maar aan een grasrobot die al even niet meer uit ons collectieve bestaan te wissen valt. Zelf kunnen we uiteraard ook met een aantal factoren rekening houden om een onderhoudsvriendelijke tuin te bekomen en veel werk te besparen.

Ontspan je hersenpan

Net omdat we steeds bereikbaar en beschikbaar zijn, zoeken we steeds vaker naar een plek om ons even af te zonderen. Weg van alle prikkels die ons dagelijkse leven typeren, willen we genieten van de rust en de natuur in onze eigen tuin. Handig want je tuin is altijd vlakbij. Hierdoor zijn er steeds meer mensen die hun tuin omtoveren tot een zenparadijs. Extra comfort kan hierbij zeker een leuke meerwaarde zijn, maar ook andere manieren om te ontstressen in de tuin winnen aan populariteit.

Gazonnerie à la Vivaldi

Meer en meer voelen we de behoefte om tijdens elk seizoen in onze tuin te vertoeven. De meeste mensen houden nu eenmaal van de natuur en willen zich niet laten remmen door een regenbui of wat sneeuwval. Zo is een winterbarbecue een algemene trend die bewijst dat een tuin ieder seizoen kan worden benut. Door enkele aanpassingen door te voeren, creëer je als snel een Vivaldituin.

Heeft deze pagina je geholpen?
Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving