Inleiding

Volgende maand doet de zomervakantie zijn intrede. Het moment waarop veel mensen de koffers pakken en naar een zuiders land trekken. Zeker nu corona er geen stokje meer voor steekt, willen veel mensen weer genieten van een buitenlandse ervaring. Er is alleen een nadeel: het lijkt alsof reizen toch gecompliceerder en vooral duurder worden dan voor de pandemie. Daarom kiezen mensen vaker voor een vakantie thuis, ofwel een ‘staycation’. Kleed jouw tuin aan als een Frans paradijs en breng het vakantiegevoel dichter bij huis.

Wat is staycation?

Letterlijk betekent deze term een thuisvakantie, een samentrekking van het Engelse ‘stay’ (blijven) en ‘vacation’ (vakantie). Grote reizen worden dan niet gemaakt, maar men kiest ervoor om thuis te blijven en van lokale activiteiten te genieten. Mensen spenderen wat extra aandacht aan hun huis en tuin, om het echt een plekje van zichzelf te maken. Dit concept kwam vooral op tijdens de crisis aan het einde de twintigste eeuw, wanneer reizen niet meer in mensen hun budget pasten. Ook voor de pandemie bleven volgens onderzoek van Kapaza wel vier op vijf Belgen minstens een week thuis tijdens hun vakantie. Tijdens de coronacrisis werd thuisblijven een must, maar misschien is het ook zo slecht nog niet tijdens de komende zomer…

Waarom nu nog thuisblijven?

De coronapandemie heeft heel wat roet in het eten gegooid op allerlei vlakken. Twee jaar konden we heel beperkt reizen en sommige landen (zoals bijvoorbeeld Japan) sloten de grenzen voor iedereen. Nu corona wat is afgezwakt, er geen maatregelen meer zijn en de grenzen van allerlei landen weer open zijn, krijgen veel mensen de reiskriebels om even te ontsnappen.

Er zijn echter meerdere factoren die dit bemoeilijken. Door de stijgende brandstofprijzen worden lange afstanden met de auto wel heel duur. Ook vliegtuigprijzen swingen de pan uit en het nieuws voorspelt stakingen van vliegtuigmaatschappijen tijdens de zomervakantie. Het zal toch niet zo gemakkelijk zijn om je ontspannende tripje vlekkeloos te doen verlopen. Misschien is het dan beter om nog een zomer thuis door te brengen, zonder zorgen of stress.

Hoe creëer ik een zomers vakantiegevoel bij mij thuis?

Vaak gaat het om de kleine dingen die de staycation toch aangenaam maken. Een paar nieuwe tuinmeubels of een terras samengesteld uit exotisch hout, of lekkere gerechten van andere culturen. Het bevordert allemaal jouw prettig zomergevoel. Hier geven we je alvast wat inspiratie.

Voeg wat tuinmeubels toe!

Omdat reizen vaak een grote hap uit je portemonnee neemt, kan je dat geld ook spenderen aan het opsmukken van je tuin. En met hoogwaardig materiaal kan je deze tuinmeubels nog jaren erna hergebruiken.

Maar welk tuinmeubel kies je dan? Mogen we jullie even de loveseat voorstellen? De stralende zon, wat tapas en goed gezelschap; wat moet een mens nog meer hebben? Een wijntje met de partner in jouw stijlvolle tuin. Daar is een hardhouten loveseat ideaal voor. Een romantische toets waar je nog jaren van kan genieten.

Van de zon gesproken, wat dacht je van wat genot in een swingende hangmat? Je kan ze gemakkelijk spannen tussen twee robuuste robinia-palen. Schoenen uit, en zonnen maar!

Wil je het wat grootser aanpakken? Volgens onderzoek van Kapaza in 2013 zijn vooral serres, veranda’s en tuinhuizen ook heel populair. Vooral met hobbyserres kan iedereen aan de slag met eigen gekweekte groentjes. Niets smaakt beter dan een tomaat van eigen kweek! Ook investeringen in grotere projecten leken te stijgen in 2013, zoals bijvoorbeeld zwembaden en jacuzzi’s.

Breng het buitenland naar je tuin

Is een reisje naar het buitenland niet mogelijk? Breng wat buitenlandse flair naar jouw tuin. Er zijn verschillende houtsoorten afkomstig van het buitenland. Zo kan je bijvoorbeeld wat van de Japanse cultuur in huis halen door gebrand hout te gebruiken voor jouw gevel of tuinscherm. Dit is hout dat langs een kant verbrand is met behulp van de Yakisugi-techniek. Dit duurzaam materiaal geeft een unieke, Oosterse toets aan jouw project.

Is je reis naar Afrika uitgesteld? Breng al wat van de West-Afrikaanse natuur in huis met een terras of wat accenten uit padouk, iroko of tali. Deze houtsoorten zijn uitermate duurzaam en stevig, en geven een mooie koraalrode kleur aan jouw project. Zo veel mogelijkheden, voor elk wat wils!

Conclusie

Zoals je kan zien zijn er toch veel voordelen aan een staycation. Ik ben er zeker van dat ook jij inspiratie hebt opgedaan hoe je de tuin naar jouw droomvakantie kan vormgeven. En als de muren toch op je afkomen, kan je nog altijd een gezellig reisje boeken in eigen land. Wat dacht je van een familie uitstapje naar Aalter? Dan kan je alvast even passeren in onze showroom en al jouw zomerse ideeën tot leven brengen.

Heeft deze pagina je geholpen?
Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving