De moderne tuinafsluiting in composiet van Danny en Karine

Inleiding

Een afsluiting voor je oprit, die moet duurzaam, sterk en onderhoudsvriendelijk zijn. Karine en Danny uit Assenede plaatsten sinds kort een afsluiting uit composiet met een decorprofiel aan de bovenkant. Een streling voor het oog! Ontdek waar zij hun inspiratie vandaan haalden en hoe zij hun project hebben gerealiseerd.

Video

Het sympathieke koppel Karine en Danny uit Assenede laten ons hun nieuwe afscheiding in composiet zien! Door het antraciet door te trekken van de bloembakken naar de afscheiding, vormt alles een mooi en modern geheel. En de versiering bovenaan is niet alleen kunstzinnig, ze kunnen hierdoor nog altijd met de buurvrouw koffiekletsen. Toch een werkje om trots op te zijn! We kijken uit naar jullie volgende projecten, Karine en Danny!

Bekijk alle composiet plankenschermen Bekijk alle toebehoren Bekijk alle tuinafsluitingen

Wat is composiet?

Karine en Danny besloten om hun afsluiting te bouwen uit composiet. Composiet staat ook wel bekend onder de naam WPC, of ‘Wood-Plastic Composite’. Dit materiaal is een mengeling van hout en kunststoffen (polymeren) om zo een stevige materie te creëren. Dit is bijzonder milieuvriendelijk materiaal, aangezien het niet alleen zeer duurzaam is, maar ook wordt gemaakt uit gerecycleerd plastiek en houtvezels afkomstig van een zagerij. Dit is ideaal voor een afsluiting, omdat het ook geen onderhoud nodig heeft. Composiet is in verschillende kleuren te verkrijgen, zoals bijvoorbeeld antraciet waar Danny en Karine voor kozen. Bovendien moeten ze zich geen zorgen maken over de kleur van hun project: het materiaal zal lang zijn kleur behouden en niet vergrijzen over de jaren heen. Een veelzijdig materiaal, ideaal voor een afscherming!

Wat was het plan?

Karine en Danny hadden al een aantal concrete ideeën over hun project. Er was een afscheiding nodig tussen het koppel en hun buren langs de oprit. Ze wilden werken in verschillende hoogtes, zodat ze toch nog van het brede uitzicht vooraan het huis kunnen genieten. De oplossing was dus een iets lagere en open draadpanelen vooraan, maar een hogere afscheiding met composiet planken achteraan. Bovendien wilden ze vermijden om op een vlakke muur te moeten kijken en wilden ze nog op een manier met de buurvrouw koffiekletsen.

Ze kwamen eens langs bij EXZO om hun project te bespreken en bepaalde opties meer in detail te bekijken. Hier konden ze ook via de computer de uitkomst van hun project zien. Al snel kozen ze voor composiet en hoewel er veel kleuren beschikbaar waren in het assortiment, ging hun voorkeur toch uit naar antraciet. Deze kleur zou beter passen bij het beton van hun oprit, en hun terras en bloembakken waren ook die kleur, waardoor de hele tuin als een geheel aanvoelde.
Op dit moment hadden ze nog geen weet van de decorprofielen. Onze experts stelde hen voor aan deze moderne, metalen decorprofielen en na het afschuimen van onze webshop, werden ze direct verliefd op de kunstzinnige afwerking. Er waren veel opties om uit te kiezen, maar ze zijn ervan overtuigd dat ze een kwaliteitsvol product hebben gekozen. Na veel wikken en wegen zijn ze nog eens langsgekomen om alles te bestellen.

De plannen werden gewijzigd

Initieel wouden Karine en Danny twee verschillende soorten palen installeren: klempalen voor de draad te bevestigen vooraan en gleufpalen voor de schermen achteraan. De draad moest ook met klempalen worden bevestigd. Het probleem is dat dan op een bepaald punt twee palen naast elkaar staan, en dat oogt niet mooi. Daarom besliste het koppel om overal dezelfde paal te gebruiken, om een mooi geheel te verkrijgen.

Ook wat betreft de bevestiging van de palen in de grond, zat het koppel even met de handen in het haar. Omdat hun betonvlak hoger ligt dan die van hun buurvrouw, konden ze geen statieven plaatsen om de omheining recht te houden. Daarbovenop zou een dergelijk systeem ook een pak duurder geweest zijn. Ze hadden geen andere keuze dan voor een chemisch verankerde paalhouders te gaan. Door twee stoffen (een verharder en een hars) samen te gieten ontstaat een chemische reactie. Dit chemisch anker zorgt ervoor dat de paal heel stevig in het beton is geplaatst. Als brigadier van een chemiebedrijf als monteur, kende Danny al een en ander van dit systeem bij het installeren van pompen, dus hij wist ook dat het betrouwbaar was. Hij vertelde ons: “Als je de voorschriften goed leest, dan kan er weinig foutlopen, en is de omheining erg bestand tegen wind.”

De samenwerking met EXZO

Karine en Danny waren uitermate positief over samenwerking met EXZO: ze weden goed bijgestaan bij de realisatie van hun project. Vooral de showroom vonden ze erg handig: Ze konden hun project beter plannen en kon de beschikbare kleuren en de verschillende breedtes van planken goed met elkaar vergelijken. Ook de website gaf veel verduidelijking over welke pakketten er allemaal bestaan.
Danny en Karine geven EXZO een 9/10. Een tien geven is volgens hen sowieso niet mogelijk. Ze zijn zo tevreden over EXZO, dat ze al nieuwe plannen hebben. Hun draadschutting aan de overkant zou ook eens vervangen moeten worden, en van zodra de lans van Karine erdoor komt, dan willen ze ook nog een schutting achteraan aanpakken. Maar ze zouden toch eerst wat sparen.

Dank jullie wel, Karine en Danny, voor jullie gastvrijheid en om jullie project zo enthousiast aan ons voor te stellen. We wensen jullie veel succes met jullie volgende projecten! Het voltallige EXZO-team kijkt er alvast naar uit om jullie opnieuw in onze showroom te mogen verwelkomen.

Danny en Karine
Vooral de showroom van EXZO was enorm handig, want daar konden we verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijken!
9.0/10
Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving