Inleiding

In maart 2020 kregen we in onze showroom een bezoek van Henk De Zutter. Henk werkt aan de haven van Oostende en is afkomstig uit Bredene. Hij liep al even met plannen in zijn hoofd om een tuinhuis te bouwen in zijn tuin. Aan de hand van zijn schetsen werkte hij samen met één van onze medewerkers zijn plan uit van A tot Z. Afgelopen zomer mochten we zelf de realisatie van Henk ter plaatse bewonderen. Hieronder een samenvatting van ons bezoek.

Video

We brachten een bezoek aan de tuin van Henk, waar hij zijn zelf geplaatste tuinhuis toonde. Die bekleedde hij helemaal met padoek. Hij houdt echt van die uitstraling van het tropisch hardhout. 

Bekijk de hardhouten gevelbekleding Bekijk alle tuinhuizen Bekijk alle houten deuren

Van waar kwam het idee om een nieuw tuinhuis te bouwen in jouw tuin?

Ik ben zelf een handige Harry en steek graag ook naast het werk de handen uit de mouwen. Als ik een momentje vrije tijd heb, werk ik graag aan een zijprojectje. Ik had daardoor nood aan een klein werkatelier dat vooral praktisch is ingericht en waar ik de ruimte heb om te klussen. Ik had al een verouderde constructie staan, maar ze voldeed niet meer aan mijn behoeften. Voor mij was de tijd dan ook rijp om te gaan voor iets nieuws. Hiermee won ik niet alleen een mooie plaats voor volgende klusjes, ik had ook onmiddellijk een groter project waar ik me de komende weken en maanden volledig op kon smijten.

Hoe kwam je bij EXZO terecht?

Wanneer ik begin te klussen, is de eerste stap voor mij steeds het inwinnen van voldoende informatie. Zo ben ik op internet gaan rond snuisteren en kwam ik bij EXZO uit. Door de verschillende video’s op YouTube met tips en tricks en de persoonlijkheid van de website voelde ik mij als doe-het-zelver aan het juiste adres. Exzo staat open voor advies en dat sprak me het meeste aan. Bovendien vond ik het ook belangrijk om mijn materiaal te halen bij een Belgische firma.

Hoe verliep de samenwerking in de praktijk?

Ik had op voorhand reeds schetsen gemaakt van de constructie die ik voor ogen had. Hiermee ben ik naar de showroom in Aalter gegaan en vervolgens heeft één van de medewerkers mij onder zijn vleugels genomen. We namen samen de tekeningen door en ik kon de vragen die ik had stellen. Zo bespraken we samen de geschikte afmetingen voor balken, kepers en staanders en gingen we dieper in op de keuzemogelijkheden voor de bekleding. Ik was gecharmeerd door het enthousiasme waarmee ik ben geholpen en had zeker niet de indruk dat de verkoper meer geld dan nodig uit mijn portefeuille wou vissen. EXZO dacht heel goed met mij mee en hierdoor ging ik met een goed gevoel naar huis. Op advies van de medewerker liet ik het project even bezinken en deed ik nog een laatste herberekening. Uiteindelijk bestelde ik enkele dagen later alle materialen. Heel wat van de puzzelstukjes van mijn project konden uit voorraad geleverd worden. Anderen hadden een productietermijn. Gelukkig houdt EXZO er rekening mee om alle onderdelen van een bestelling gebundeld af te leveren.

Vervolgens ging je aan de slag met de materialen. Heb je nog tips of raad voor andere doe-het-zelvers?

Ik koos ervoor om met padouk aan de slag te gaan. Hiervoor had ik twee redenen. In de eerste plaats de kwaliteit van deze houtsoort en in de tweede plaats het visuele aspect. Ik kan zeggen dat ik op beide vlakken enorm tevreden ben en ik deze houtsoort aan elke klusser kan aanraden. Omdat het hout een prachtige tekening en structuur heeft, vond ik het zonde mocht de bevestiging zichtbaar zijn geweest. Omdat ik nogal een fan ben van het vastvijzen van de beplanking koos ik ervoor om langs de achterkant te vijzen. Daarnaast kan ik benadrukken hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk met inox materiaal te monteren. Zeker wanneer je net zoals mij dicht bij de kust woont, moet je rekening houden met de zoute lucht en de hogere vochtigheidsgraad.

Hoe blik je terug op jouw project?

Het was een heel mooie ervaring. Uiteraard ben ik ook ontzettend blij dat het project af is. Een mooi tuinhuisje is een meerwaarde aan het huis zelf. Sinds het er staat, is er nog geen dag geweest dat ik er niet van heb genoten. Ik ben trots op mijn realisatie en kan aan vrienden en familie tonen wat ik heb gebouwd. Soms kijk ik vanuit het raam van mijn kamer naar mijn tuinhuisje en ben ik fier hoe waterpas het huisje staat. Ik denk dat iedere doe-het-zelver enorm veel voldoening uit zijn project haalt en ik kan het iedereen aanraden. Het gevoel van voldoening en genot achteraf is bijna verslavend. Ik blik ook met tevredenheid terug op de samenwerking met EXZO als externe partij.

Henk
Door de persoonlijke aanpak op de website voelde ik mij als doe-het-zelver aan het juiste adres.
8.0/10
Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving