Klinkers

Keramische producten zijn al enige tijd enorm in de mode. Als tegel winnen ze steeds meer aan populariteit. Daardoor zou je bijna vergeten dat ze als klinker al decennia hun kwaliteit hebben bewezen. Een kleiklinker is een prachtig ambachtsproduct dat in steenfabrieken wordt gemaakt van gedroogde rivierklei. Klaar om dit prachtig natuurproduct te ontdekken?

Meer weten?

Meer weten?

Hoe worden kleiklinkers gemaakt?

Een kleiklinker wordt ook gebakken bestrating genoemd. De klei wordt in de steenfabriek eerst onder druk in een bakvorm geperst. Hierna laten we de klei voor een bepaalde tijd drogen om vervolgens te bakken onder extreem hoge temperaturen. De hitte in de oven bedraagt tussen de 1100 à 1200°C.

Hoe kwalitatief zijn kleiklinkers?

Klinkers uit klei hebben dankzij hun productieproces een uitstekende kwaliteit en levensduur. Kleiklinkers gaan enkele generaties mee, zo’n 125 jaar. De kwaliteit zit hem in een aantal verschillende aspecten. Keramische klinkers hebben een zeer dichte structuur en daardoor een grote hardheid. Ze zijn ook nog eens kleurvast en vorstvast. Om die verschillende redenen zijn wij enorm fan van kleiklinkers om een oprit aan te leggen. Ze dragen makkelijk het gewicht van één of meerdere wagens, behouden hun kleur en worden niet glad als het vriest. Is er nog iets anders dat je kan wensen voor jouw oprit?

Getrommelde of bezande kleiklinkers?

Een getrommelde kleiklinker wordt opzettelijk verouderd. Door de klinkers over mekaar te schuren, brokkelen er randen en hoekjes af en krijgen ze een retro-uitstraling. Bijgevolg heb je bij getrommelde keramische klinkers dus onregelmatigere voegen. Je zal dus iets meer voegzand nodig hebben bij de eindafwerking.

Een kleiklinker die na het bakken met behulp van een laagje zand uit zijn bakvorm wordt gehaald is een bezande kleiklinker. Bezande kleiklinkers volgen op die manier het oorspronkelijke productieprocedé. Tegenwoordig zijn er namelijk reeds andere technieken om de kleiklinkers te ontdoen van hun bakvorm. Het bezanden wordt momenteel louter nog gedaan om esthetische redenen. Bezande kleiklinkers ogen robuust. De kleur van het zand dat wordt gebruikt bepaald de uitstraling. Je kan bij bezande keramische klinkers rekenen op 100% maatvastheid.

Zijn kleiklinkers waterdoorlatend

Kleiklinkers worden gezien als een waterdoorlatende verharding. Toch laat een kleiklinker zelf geen water door. Keramische klinkers laten water passeren. Het voegaandeel van het totale verharde oppervlak bedraagt door een bredere voeg 10%. Dat is het minimale percentage om te spreken van een waterdoorlatende bestrating. Het is in het hoogkwalitatief segment aan bestratingsmateriaal de enige oplossing.

 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze klinkers? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving