Stapstenen / Flagstones

Wie zijn tuin aanlegt, kan er bijna niet meer omheen. Stapstenen en flagstones veroveren heel wat voor- en achtertuinen in België en Nederland. We kennen de natuurlijke vormen van flagstones en stapstenen al langer uit Japanse tuinen. Er wordt dan ook vaak verwezen naar deze breukstenen met de term ‘Pas Japonais’ (een Japanse stap). Toch gebruikten ook de Romeinen al “onregelmatig werk”, of in die tijd beter bekend als Opus Incertum, in Romeinse wegen. Ben jij klaar om jouw Romeins tuinpad aan te leggen?

Meer weten?

Meer weten?

Wat zijn stapstenen?

Stapstenen zijn losliggende stenen die met een tussenafstand van mekaar worden geplaatst om een wandelpad te creëren. We maken een onderscheid tussen enerzijds breukstenen, wat ongepolijste stapstenen zijn met natuurlijke, gekloofde en verschillende vormen en anderzijds staptegels, wat bezaagde stapstenen zijn in meestal een rechthoekige vorm. Stapstenen kan je verkrijgen in verschillende soorten natuursteen, keramiek of beton.

Wat zijn flagstones?

Flagstones zijn decoratieve natuurstenen, gemaakt uit breukstenen. Flagstones zijn dus eigenlijk stapstenen die worden gebroken. Je kan het vergelijken met scherven met allemaal een verschillende grote en variërende dikte.

Waarom stapstenen kiezen?

Stapstenen worden voornamelijk toegepast uit praktische overweging. Het is een gemakkelijke manier om een verhard wandelpad in je voor-of achtertuin te creëren. Je hoeft er geen speciale onderbouw voor te voorzien. Het is dus een makkelijke manier om je tuin ook bij slecht weer begaanbaar te maken. Zo hoef je met jouw schoenen niet door modder of plassen te wandelen. Esthetische gezien, geven stapstenen in kleine tuinen ook een ruimtelijk effect waardoor je tuin langer lijkt.

Waarom flagstones gebruiken?

Een pad of verharding in flagstones wordt door de combinatie van kleine en grote stenen steeds aangelegd in gestabiliseerd zand of cement en gevoegd. Hierdoor zijn flagstones niet enkel geschikt om een tuinpad aan te leggen, maar kan je ze ook gebruiken om een uniek terras te bouwen of zelfs een oprit. Wil je de unieke uitstraling van natuursteen doortrekken in meerdere delen van jouw exterieur? Dan geven flagstones jou dus zeker de vrijheid om een samenhorigheid te creëren tussen voor- en achtertuin. Je bent zelfs helemaal vrij om jouw legpatroon te bepalen.

Stapstenen in grind, gras of rond je vijver?

Heb je een stuk gazon waar je graag jouw stapstenen in kwijt wil? Dan kan je makkelijk een stuk grasmat wegsnijden en je stapsteen in de plaats leggen. Zo hoef je nooit meer door een drassig grasperk in je tuin. Heb je een grindtuin? Dan zijn stapstenen een prima aanvulling. Grind draineert heel goed, beter dan een volledig tegelterras. Alleen kan het af en toe wel wat moeilijk wandelen. Denk maar aan die keer dat je op blote voeten of naaldhakken wou passeren. Om dat te verhelpen kunnen staptegels de perfecte oplossing zijn. Een andere toepassing waarbij stapstenen vaak worden gebruikt, is in en rond een vijver. Wil je over je vijver heen kunnen lopen, kan je met stapstenen een leuk pad doorheen het water maken. Heb je eerder een natuurlijke afwerking van je vijverrand op het oog? Dan kunnen we niks beter dan een afwerking met breukstenen bedenken.

Stapstenen of flagstones kopen?

De prijs van stapstenen wordt per stuk uitgedrukt. Afhankelijk van het gesteente, de dikte en de grootte varieert de prijs van stapstenen tussen de ca. €15 en €50 per stapsteen of -tegel. De prijs van flagstones wordt per m² uitgedrukt en is sterk afhankelijk van het gesteente. Griekse natuursteen is vaak kwartsiet en daardoor wat goedkoper dan leisteen, wat een metamorf gesteente is.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze stapstenen / Flagstones? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving