Bankirai terrasplanken

De naam bankirai klinkt erg exotisch, vind je niet? Wel, dat is eigenlijk niet gelogen, want de bankirai is een boom uit Indonesië. Maar zo wereldvreemd is deze houtsoort niet hoor! Al in de jaren 1960 waren klussers en tuinliefhebbers grote fan van deze terrasplanken en dat maakte bankirai een erg gegeerde houtsoort. Spring jij mee op de bankirai-trein? Volgende halte: een zonnig en stevig terras uit hardhout!

Meer weten?

Meer weten?

Waarom is bankirai zo populair als terras?

Wist je dat bankirai al in de jaren 1960 werd gebruikt voor verschillende projecten in de tuin? Ja, mensen werden er toen al spontaan verliefd op. En weet je wat? Dat is eigenlijk nog niet veranderd. Het staat nog steeds bekend als een houtsoort met hoge kwaliteit, een lange levensduur en een uitzonderlijke sterkte. Dat is ook niet verwonderlijk als tropische hardhoutsoort.

Maar als een bepaalde houtsoort al zo lang consistent wordt gebruikt, dan kunnen we alleen maar besluiten dat het een wel heel kwaliteitsvolle houtsoort is voor in jouw tuin!

Hoe lang gaat een terras uit bankirai mee?

Deze tropische hardhoutsoort behoort tot de hoogste duurzaamheidsklasse 1. Zelfs in contact met vochtige aarde zal deze houtsoort meer dan 25 jaar meegaan! Het is een heel sterke houtsoort met een massa van gemiddeld 950 kg/m³. Met andere woorden, deze planken wegen redelijk zwaar en dat verklaart ook de hoge sterkte en duurzaamheid. Planken in bankirai wegen dus zwaar en verzekeren daardoor een terras dat 25 jaar en langer meegaat. En terras komt meestal ook niet in contact met de natte grond en heeft dus ook minder kans op schimmelvorming.

Hoe onderhoud ik een terras uit bankirai planken?

Een terras uit bankirai heeft eigenlijk helemaal geen onderhoud nodig. Als tropische hardhoutsoort kan die zonder enige behandeling wel 25 jaar meegaan. In dat geval zal de bruine houtkleur na een tijd wel gaan vergrijzen. Wie nog langer van zijn terras wil genieten en de charmante bruine kleur behoudt, zal zijn terras eens per jaar moeten behandelen met een houtolie of beits. Dit voedt het hout grondig en zorgt voor een prachtige uitstraling, jaar in jaar uit!

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze bankirai terrasplanken? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving