Ipe terrasplanken

We brachten eens een bezoekje aan de luxueuze villatuin van Peter en Pascale in Oostduinkerke. Zij hadden al een terras uit ipé aan hun zwembad en dat terras lag er al meer dan 10 jaar. Dat terras had de tand des tijds dus wel doorstaan, dus besloten ze nóg een terras aan te leggen in ipé! Zo zie je maar dat je niet bij één terras uit ipé kan laten. Voor je het weet heb je er vijf!

Meer weten?

Meer weten?

Welke kwaliteit hebben ipe terrasplanken?

Ipe mag je eigenlijk beschouwen als de primus van de klas. Die scoort op alle categorieën heel goed. Ipe behoort tot de hoogste duurzaamheidsklasse en gaat 25 jaar en langer mee in contact met grond en aarde. Het is van nature uit een houtsoort met een heel beperkte nervositeit. Hierdoor is het hout zeer stabiel en vormvast. Dat zijn aangeboren talenten. Bovendien ziet ipe er ook gewoon goed uit! Een warmbruine kleur spreekt, in tegenstelling tot het koraalrood van padouk of het paarskleurige purperhart, meer aan en werkt niet afschrikkend. Uiteraard zullen alle houtsoorten na verloop van tijd verkleuren of vergrijzen.

Welke ipe terrasplanken bestaan er?

In ons assortiment aan ipe terrasplanken vind je verschillende varianten terug. Mijn persoonlijke favoriet is de ipe met 14,5 cm breedte en zonder clipuitfrezing. Deze vlonderplanken zijn vervaardigd uit kwalitatief 1ste keus ipe hout en worden verkocht aan een lagere prijs. “Dat kan toch niet!”, was ook mijn eerste reactie. Toch wel! Doordat er geen infrezing is gemaakt voor een clipsysteem kan de prijs lager worden gehouden. Je kan de planken perfect schroeven en zelfs met plugjes afwerken voor alsnog een onzichtbare bevestiging.

Ipe terrasplanken met clips of zonder clips?

Wil je graag een terras in ipe plaatsen door te monteren met clips? Dan kan je met onze ipe terrasplanken met d-deck infrezing aan de slag. Deze hebben een breedte van 145 mm en vertonen een gelijkmatige bruintint. Naast de d-deckplanken bieden we ook een brede (19 cm) en twee smallere terrasplanken aan zonder clipuitfrezing. De planken van 14 cm breed zijn ter beschikking in een ‘short’ versie. Dat zijn kortere lengtes die je heel wat zaagwerk besparen bij een plaatsing in wildverband. Door de kortere lengtes kunnen we ook hier een lagere prijs hanteren en komt iemand die op zoek is naar een goede deal zeker aan zijn trekken. Daarnaast is er ook nog onze persoonlijke favoriet op 14,5 cm breedte op langere lengtes ter beschikking.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze ipe terrasplanken? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving