Lariks / douglas terrasplanken

Laten we jullie voorstellen aan de gebroeders lariks en douglas! Klussers zijn dol op deze twee terrasplanken en je zult snel zien waarom! Deze houtsoorten verschillen niet zo veel van elkaar, maar zijn toch houtsoorten met elk hun eigen karakter. Veel mensen kiezen deze houtsoorten voor de hoge sterkte, de prachtige houttekening en de budgetvriendelijkheid. Maar wie van deze twee broertjes kies jij voor jouw terras?

Meer weten?

Meer weten?

Waarom zijn terrasplanken uit Siberisch lariks en douglas zo populair?

Terrasplanken in Siberisch lariks zijn om verschillende redenen geliefd bij klussers. Wat je misschien meteen opvalt is de blanke, goudgele kleur, met verrassend weinig oneffenheden. Zo krijg je een terras met een heel nette, egale uitstraling. Dankzij de dichtheid van de jaarringen krijg je een erg stabiel en sterk terras dat jaren kan meegaan. Het is dus niet verwonderlijk dat zo veel klussers er grote fan van zijn!

Waarom komt larikshout uit Siberië?

Siberië is een ijskoude regio waar temperaturen kunnen dalen tot -67°C! In deze barre weersomstandigheden, omgeven door lagen sneeuw, staat de Siberische lork in weer en wind zijn mannetje.

Door de tragere groei in deze vrieskou staan de jaarringen veel dichter bij mekaar. In tegenstelling tot vele andere Europese en Aziatische houtsoorten zijn de knopen in Siberisch larikshout ook kleiner en minder uitgesproken. Het is dankzij deze hoge dichtheid van de jaarringen dat we geweldig sterke houtsoort krijgen. Het is dan ook om die reden dat we graag voor het Siberische hout kiezen.

Zijn terrasplanken uit douglas en Siberisch lariks hetzelfde?

Ja en nee. Over het algemeen lijken douglas en larikshout heel erg op elkaar: beide bomen groeien in Europa en de uitstraling is ook nagenoeg hetzelfde. Er zijn enkele minieme verschillen tussen de twee houtsoorten wat betreft kwaliteit, maar omdat lariks en douglas broertjes zijn van elkaar, zetten we ze graag samen.

Wat is de prijs van lariks of douglas terrasplanken?

Het extreme klimaat zorgt er ook voor dat het hout een hoge duurzaamheid, stevigheid en vastheid heeft. Hierdoor is Siberisch lariks een zeer interessant, budgetvriendelijk alternatief voor het iets duurdere eiken- en robiniahout. Bovendien is het door zijn geschaafde afwerking een kant en klare oplossing voor bijna elk project.

Telkens wanneer we een terras uit Siberisch lariks met een klant mogen meegeven, weten we zeker dat die een terras krijgt waar hij nog vele zomers van zal genieten!

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze lariks / douglas terrasplanken? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving