Padouk terrasplanken

Wanneer ik praat over een terras in tropisch hardhout, dan is padouk vaak het eerste dat ik hoor. Het is een alom gekende en gegeerde houtsoort. Je hebt er vast wel al eens over gehoord of gelezen: die houtsoort met de typische dieprode kleur. Toen ik zelf voor de eerste keer over padouk hoorde, dacht ik: "Een rode boom? Dat kan niet. Hier is zeker mee gesjoemeld." Niets is echter minder waar. De padoukboom is dieprood van kleur en het hout dat hij afgeeft en bijgevolg ook de terrasplanken dus rood. Mooi, hé?

...
Meer weten?

Meer weten?

Waarom zijn ipé terrasplanken zo populair?

Er zijn verschillende redenen waarom klussers vaak kiezen voor ipé als het gaat om een tropische hardhouten terrasplanken.

 

Typisch aan tropisch hardhout is natuurlijk de bijzonder hoge duurzaamheid. Zo kan je genieten van een duurzaamheidsklasse 1, waardoor je meer dan 25 jaar kan genieten van jouw spiksplinternieuwe terras. En dit is echt HARD-hout, waardoor ipé terrasplanken dus bijzonder stevig zijn.

 

Bovendien heeft deze houtsoort een prachtige bruine kleur en een golvende tekening zonder knopen. Het is deze luxueuze uitstraling wat vele klussers dan ook overtuigt!

 

Met kwaliteit komt altijd een prijskaartje, maar gelukkig zijn ipé terrasplanken nog middelmatig in prijs. Door hun populariteit is de prijs wel iets hoger, maar zeker niet zo hoog als andere tropische hardhoutsoorten zoals padoek en bankirai!

Hoe bevestig je deze ipé terrasplanken?

Deze ipé terrasplanken kunnen op verschillende manieren worden bevestigd aan jouw terras. De meest handige en professionele methode is met clips. Deze planken hebben namelijk gefreesde groeven aan de zijkant, waardoor je metalen clips kan installeren om de planken te bevestigen. Dit zorgt voor een nagenoeg onzichtbare bevestiging, zonder schroefkoppen aan het oppervlak van je terras.

 

Toch is er een tweede manier om jouw terrasplanken te bevestigen, en dat is door ze met schroeven of nagels van bovenaan de plank te bevestigen. Zo bevestigde Peter zijn terrasplanken met behulp van nageltjes, waardoor je de bevestiging ook heel moeilijk ziet. Deze methode is in sommige gevallen ook goedkoper dan de clip-methode, omdat je behalve de schroeven of de nageltjes niets anders nodig hebt om de planken te bevestigen.

Padouk terrasplanken met d-deck, b-fix clips of zonder?

Onze padouk terrasplanken komen in verschillende afmetingen en variëteiten, voor ieder wat wils. Enerzijds heb je de brede planken van 19 cm om jouw terras een brede en grote uitstraling te geven. Daarin kan je kiezen tussen een onzichtbare bevestiging met clips in twee verschillende diktes. Werk je liever met schroeven? Geen probleem. De brede en dikke planken bieden we ook aan zonder uitfrezing. Verder bieden we ook smalle planken van 14,5 cm aan, voor een strak en modern ogend effect. Ook bij de smalle planken zijn clips een optie. Veelzijdig padouk voor ieders goesting, dus!

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze padouk terrasplanken? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving