Belgische Blauwe Steen Tegels

De trots van ons Belgenlandje: de Belgische blauwe steen tegels! Het is niet verwonderlijk dat deze tegels zo populair zijn, niet alleen in onze tuinen. Je ziet deze steensoort ook wel eens in openbare ruimtes, kerken, gemeentehuizen, en meer. De kwaliteit van deze steensoort heeft zich met andere woorden al meerdere keren bewezen, dus geen wonder dat ze zo geliefd zijn! Tover jij jouw terras om tot een wereldwonder?

Meer weten?

Meer weten?

Waar wordt de Belgische blauwe steen gewonnen?

Wel, zoals de naam het zelf al zegt, komt deze steensoort uit eigen land, maar ze worden meer specifiek gewonnen in Zennik in Henegouwen. In de Ardense bergen krijgen deze stenen hun kracht en hun sterkte, want daar worden ze na honderden jaren gevormd. Door de skeletjes, schelpjes en de kalk in de bergen vormen ook deel van de uitstraling en doen dus hun bijdrage. Je ziet met andere woorden die mooie patine aan het oppervlak, met kleurschakeringen, spikkels en verschillende vormen.

 

Wat zijn de voordelen van een terras uit Belgische blauwe steen?

Door hun eeuwenlange vorming in de bergen krijgen deze stenen hun typische hardheid. Daardoor zijn ze ook slijtvast en niet-poreus. Op een terras wordt natuurlijk veel geleefd: je kinderen lopen en fietsen erop, je bakt op de barbecue, een watergevecht, de tuinmeubels die worden verplaatst, en zo veel meer. Dan is het logisch dat de stenen van je terras hier ook bestand tegen moeten zijn.

 

Maar België is ook gekend om het gure weer en gelukkig zijn ook deze stenen hierop voorbereid. Ze kunnen goed tegen temperatuurwisselingen, zure regen en koude. Op die manier zijn ze ideaal voor elk terras over heel het land, weer of geen weer!


Waar kan je deze Belgische blauwe steen voor gebruiken?

Deze steen kan je voor verschillende toepassingen gebruiken in de tuin. Allereerst natuurlijk je terras zelf, waar je met de hele familie geniet. Maar denk ook aan een zwembadrand of de vloer van een tuinhuis, keuken, badkamer of douche. Dat is allemaal omdat deze steen geen poriën bevat en al het water er dus mooi afglijdt. Houd het dus zeker niet bij de tuin!

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze belgische Blauwe Steen Tegels? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving