Meer weten?

Wat zijn tegels in natuursteen?

Natuursteen terrastegels worden vervaardigd uit gesteente die in de natuur wordt aangetroffen. Algemeen wordt er een onderscheid gemaakt tussen drie algemene soorten gesteente: stollingsgesteente, afzettingsgesteente en metamorf gesteente. Stollingsgesteente wordt gevormd door magma of lava. Onder andere graniet en basalt behoren tot deze categorie. Afzettingsgesteente ontstaat uit organisch materiaal dat door verwering en erosie wordt losgemaakt. Kalksteen en zandsteen worden op deze manier gevormd. Metamorf gesteente wordt onder invloed van druk of temperatuur gekristalliseerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld leisteen of marmer. De drie verschillende soorten gesteente ontstaan uit verschillende mineralen en hebben zo andere esthetische kenmerken.

Welke oorsprong hebben natuursteen tegels?

Tegels in natuursteen worden vervaardigd in verschillende landen en continenten. Welk type natuursteen op welke plaats wordt gewonnen, heeft te maken met de verschillende geologische eigenschappen van het ontginningsgebied. Zo komt stollingsgesteente bijvoorbeeld enkel voor op plaatsen waar twee tektonische platen mekaar raken en er zogenaamde hotspots bestaan. Natuursteen is een wereldproduct en wordt vanuit ontelbaar veel landen naar België en Nederland geëxporteerd. Graniet komt veelal uit Scandinavië, vooral Noorwegen en Zweden. Leisteen wordt in Europa gewonnen in o.a. Italië en Portugal, maar wordt ook in Noord- en Zuid-Amerika gewonnen. Tandur daarentegen is dan weer kalksteen uit India.

Wat is de prijs van natuursteen tegels?

Terrastegels in natuursteen bestaan uit heel wat verschillende steensoorten. De prijs varieert tussen de €40 en €120/m². De dikte, grootte en afmetingen van de tegels, net als het ontginningsgebied en het traject tot bij de eindconsument hebben een grote invloed op de eindprijs.

 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze natuursteen tegels? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving