Steenschotten

Kennen jullie die reclames van William Lawson, met de geweldige slogan “no rules, great scotch”, waarin een dozijn Schotten, gekleed in traditionele geruite rokken, de hoofdrol spelen? Telkens als zo een reclame bij ons thuis op tv kwam, stelde mijn moeder al lachend dezelfde vraag: “Wat zouden die Schotten onder hun rok dragen?”. Het is een kleine anekdote die elke keer dat ik over steenschotten spreek door mijn hoofd spookt. Eigenlijk vind ik het zelfs een heel goede metafoor voor het verhaal dat schuil gaat achter de productie en het gebruik van steenschotten.

...
Meer weten?

Meer weten?

In welke houtsoorten kan je steenschotten kopen?

Het is voor mezelf een must dat alles wat ik koop ook een verhaal heeft. Het verhaal van de steenschotten begint bij de productie. Ze worden in de eerste plaats gemaakt van hout. Wij bieden er aan in azobé en lariks. Geografisch gezien, start het verhaal dus in West- en Midden-Afrika voor de azobe steenschotten of in Europese bossen voor de lariks steenschotten.

Hoe worden steenschotten gemaakt?

Om de schotten te fabriceren, worden de stukken hout met elkaar verbonden door middel van een tandgroefverbinding en strak aan mekaar verankerd door ijzeren draadstangen of houtdraadbouten. Twee zijden van de schotten worden ook nog eens verstevigd met een verzinkte u-lijst.

Hoe komen steenschotten aan hun verweerde uitstraling?

Het afgewerkte product wordt vervolgens gebruikt in ambachtelijke steenfabrieken of -bakkerijen waar bakstenen, dakpannen, tegels en aanverwante producten worden vervaardigd. De steenschotten doen in deze fabrieken dienst om de gebakken stenen uit de oven op te laten trillen. Hierdoor drogen ze en koelen ze af. Zo weet je onmiddellijk waar het uitzonderlijk patine vandaan komt. De warmte van de ovenverse stenen en de cementsluier die ze achterlaten, zorgt voor een echte vintage uitstraling.

Waarom zijn industriële recyclageproducten populair in huis en tuin?

Industriële recyclageproducten winnen de laatste jaren enorm aan populariteit. Steeds meer mensen trachten zowel in hun interieur als exterieur industriële elementen te integreren. Ik voel mezelf ook wat rock-‘n-roll en het heeft dan ook niet lang geduurd vooraleer ik mee op de kar ben gesprongen. Ik ben helemaal gewonnen voor het stoere, ruwe en zelfs een tikkeltje rauwe kantje dat je hiermee aan jouw leef- en woonstijl toevoegt.

Wat deze recyclageproducten in mijn ogen ook net zo mooi maken, is de verscheidenheid. Geen enkele schot ziet er exact hetzelfde uit. Ook dat zullen trouwens de ‘echte’ Schotten beamen. De verwering is altijd anders. Afhankelijk van de toepassing en jouw gewenst resultaat kunnen de steenschotten altijd opgeschuurd worden.

Waarvoor kan je steenschotten gebruiken in huis en tuin?

Ze zijn heel polyvalent in gebruik en kunnen in tal van projecten een tweede leven worden geschonken. Denk maar aan terrassen, vloeren, stallingen, wanden, decoratie, tafels, meubilair en zo veel meer.

 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze steenschotten? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving