Ontdek 5 robuuste realisaties in robinia

Inleiding

Robinia is de onbetwiste koning in het land van het Europese hardhout, zoveel is zeker. De ecologische houtsoort behoort tot duurzaamheidsklasse 1 en gaat daarmee minstens 25 jaar mee in contact met grond en aarde. Bijgevolg wordt deze pseudo-acacia vaak gebruikt bij constructies die zich in of op de bodem bevinden. En de mogelijkheden zijn eindeloos, zeker wanneer je beschikt over een grote portie creativiteit. Hier een aantal leuke ideetjes.

1. De picknickbank

Onmiskenbaar is robinia de uitgelezen houtsoort om een picknickbank uit te vervaardigen. Het robuuste karakter van het hout draagt bij tot de landelijke stijl van het tuinmeubel en de hele tuinomgeving. Een voorgemaakte tafel kopenkomt duurder uit, er zelf eentje maken is des te goedkoper. Een genot voor jezelf en de hele familie tijdens zwoele zomeravonden bij een goed glas wijn of bier.

2. De paardenomheining

Een andere klassieker onder de constructies in robiniahout is de paardenomheining. Bij het plaatsen in de grond, hoef je niet snel schimmel of rotting te vrezen door zijn lange levensduur. Opnieuw oogt het resultaat weer natuurlijk, landelijk en robuust, net zoals grootvaders hoeve.

3. De schommel

Nog creatiever is dan weer de schommel. Bij deze constructie komen spintvrij geschuurde palen optimaal tot hun recht. Deze palen zijn gladgeschaafd en beschikken over een stevige dikte, perfect om het gewicht op te vangen. Zo hoef je dus niet te vrezen dat je schommel als een kaartenhuisje ineen zal vallen. Laat de kinderen dus maar naar hartelust ravotten.

4. Het fitnesstoestel

Je kan er zelfs voor kiezen om een fitnesstuig te maken met robiniapalen. Hoe precies? Door eenvoudigweg 2 dikke, spintvrij geschuurde palen met elkaar te verbinden door middel van een metalen staaf. Aan lichaamsbeweging doen kan dus perfect met behulp van deze houtsoort. Dankzij robinia blijf je dus fit!

5. Het speelhuisje

Nog een stap verder en tegelijkertijd een stuk uitdagender is het speelhuisje in geschaafde robinia. Je kan je constructie zo creatief ontwerpen en ineen timmeren zoals je zelf wilt, en dat maakt het net zo interessant. Maak hiervoor gebruik van geschaafde planken. Kortom, een aanrader voor de kroost, maar ook om je kwaliteiten als schrijnwerker eens te testen.

Heeft deze pagina je geholpen?
Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving