Inleiding

Kinderen vinden een grote speeltuin fantastisch! De perfecte plek om tikkertje te spelen, lekker te schommelen, te voetballen en theekransjes te organiseren. Toch is het belangrijk dat dit allemaal veilig kan en dat kinderen zich dus geen pijn kunnen doen. Maar voor de ouders moet de tuin wel stijlvol blijven om familie en vrienden te ontvangen. Hier geven we enkele tips om die balans goed te behouden: een kindvriendelijke en veilige tuin waar jij toch trots op kan zijn.

Laat de kinderen samen spelen

Kinderen spelen graag urenlang met hun kameraadjes en daarvoor zijn speeltoestellen en -torens ideaal ! Er zijn verschillende types en groottes, afhankelijk van de wensen van je kinderen. Je kan heel gemakkelijk een speeltoren opbouwen met onze doe-het-zelf pakketten en dan nog een schommel, glijbaan of loopbrug toevoegen. Of wat dacht je van een zandbak om zandkastelen te bouwen? En na al het plezier kunnen ze aanschuiven aan een picknickbank met een koekje of een fruitsapje.

Of laat je creativiteit de vrij loop met spintvrij geschuurde robinia palen en construeer een rekstok, een schommel of een speelhuisje. Robinia-hout is sterk, duurzaam en het spintvrije geschuurde oppervlak is vrij van splinters, dus volledig veilig voor kinderhandjes. Je kinderen zullen dol zijn op de grillige, natuurlijke vormen (een beetje zoals een leuk speelbos)!

Een frisse duik

Op warme dagen nemen je kinderen graag een frisse duik in het zwembad. Neem de opblaasbare donuts, vul de waterpistolen en geniet van al het waterpret! Bovendien garandeert het uren speelplezier en worden ze nooit moe. Maar ook je pubers zullen de coolste kids van de buurt zijn door de vette pool party’s die ze er kunnen organiseren! Deze simpools zijn perfect om je kinderen in de laten zwemmen, maar zien er toch bijzonder smaakvol uit. Plus, je kan de uitstraling volledig zelf kiezen, van opbouw tot bekleding.

Knuffelen met de diertjes

Kinderen zijn ook dol op schattige dieren. Een eigen cavia, konijn, kippen of zelfs schapen? Die kan je een thuis geven in een weide met een schapenomheining uit kastanje. Op die manier kunnen je kinderen al spelend leren over de dierenwereld.

Of wat dacht je van een honden, kippen of konijnenhok? Die zijn heel gemakkelijk op te bouwen, dus misschien ook het perfecte project om samen met je kleine spruit te realiseren. En daarna kunnen hebben je dierenvriendjes ook een eigen thuis.

Een opbergplaats voor speelgoed

Een stijlvolle tuin, dan wil je niet dat het speelgoed zomaar rondslingert. En nat speelgoed is natuurlijk ook niet leuk. Gelukkig zijn er verschillende manieren om alles netjes en droog op te bergen. Wat dacht je van een houten tuinkist of een kleine kast? Deze zijn perfect om kleine spulletjes op te bergen en zijn meestal relatief budgetvriendelijk.

Wie liever nog wat meer plaats heeft, kiest best voor een groter tuinhuis waar je meteen ook andere spullen in kwijt kunt. We hebben zelfs tuinhuizen met een overkapping in het assortiment, zodat jouw kleine spruit ook in de schaduw kan spelen tijdens een hittegolf. En als hij of zij uiteindelijk is uitgespeeld, kan je onder het afdak wat loungebanken plaatsen en met vrienden en familie ontspannen.

Groentjes uit de moestuinbakken

Niets gaat boven zelfgekweekte groentjes. Wedden dat je kinderen zelf de handen uit de mouwen willen steken en met hun groene vingers aan de slag gaan? Om de beginnende kneepjes van het vak te leren, is een moestuinbak ideaal. Kinderen vinden het zo fijn om met hun vingertjes in de aarde te ploeteren en al doende leren ze ook over de natuur. En een aantal maandjes later kunnen ze dan genieten van hun eigen smaakvolle creaties.

Jij kan bovendien zelf kiezen wat voor moestuinbak je wilt, van hazelaar, robinia tot geïmpregneerd grenen. Op die manier kan je de bak afstemmen op de uitstraling van de rest van je tuin.

Heeft deze pagina je geholpen?
Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving