Van tuinhuis tot stoere mancave met Hans

Inleiding

Bij Exzo zijn we "trots op ons werk" en laten dat ook graag zien aan de buitenwereld. Als een van onze doe-het-zelvers iets moois realiseert met ons hout en onze bouwmaterialen, dan zetten we dat project graag in de kijker. We gingen langs in Vlierzele, bij Hans, die zijn oud tuinhuis omtoverde tot wat men een ?mancave? noemt: een ontspanningsruimte waar je alleen of met vrienden vertoeft, terwijl je een drankje nuttigt of televisie kijkt.

Video

Wat is, uiteraard naast een lieftallige echtgenote, jolige kinderen en een schattig hondje, de droom van elke man? Een mancave! Een plek waar een man, een man kan zijn. Een plek waar de voetbalprogramma's non-stop afgespeeld worden en de frigo altijd gevuld is met bier. Hans voegde de daad bij het woord en bouwde zijn vervallen tuinhuis om tot een heuse mancave. Bekijk het filmpje en ontdek hoe hij aan de slag ging.

Bekijk alle eiken balken Bekijk alle sokkels Bekijk alle steigerhouten planken

Hoe blik je terug op jouw project?

Het eerste wat Hans nodig had, waren sokkels om zijn constructie op te laten rusten. Hij tikte simpelweg "blauwe sokkels" in via een zoekmachine en kwam zo terecht bij Exzo. De blauwe arduinen sokkels bevielen hem wel, waarna hij ook op zoek ging naar andere houtmaterialen, zoals eiken planken en balken, schoren, steigerhout en planken van barnwood. Op die manier kreeg Hans hulp van Exzo met alle nodige materialen voor zijn project.

Materialen en werkwijze


Hans verbouwde het grootste deel van het tuinhuis zelf, maar kreeg ook hulp van zijn schoonbroer en buurman, die hem assisteerden om de loodzware eiken balken voor de basisconstructie op hun plaats te zetten.

De basisstructuur van elk bijgebouw zijn sokkels, die Hans plaatste op het bestaande beton van het oude tuinhuis. Hij verbond de sokkels met de eiken balken door middel van een gegalvaniseerde buis, zo kreeg zijn constructie voldoende steun op het beton.

Hans ondervond soms problemen met de stevigheid en stabiliteit van zijn gebouw, bijvoorbeeld omdat de schoren en het steigerhout niet altijd even recht waren. Dat kon hij gelukkig vlot oplossen met onder meer siliconen.

Om de wanden van het interieur te bekleden, gebruikte Hans voornamelijk steigerhout. Hij maakte daarnaast ook een bartafel met eiken balkjes en planken en werkte die af met het rustieke barnwood. Oude materialen zoals barnwoord creë ren een gezellige indruk, en dat spreekt Hans aan.

Kan iedereen een tuinhuis ombouwen?

Hans vertelt dat er in zijn omgeving eerst wat sceptisch werd gereageerd op het projectidee. Kan je zoiets niet beter aan vakmannen overlaten? Maar Hans was gemotiveerd om zelf de handen uit de mouwen te steken en stortte zich op het internet om te zoeken hoe hij alles moest bouwen. Samen met hulp en advies van de experts van Exzo, vormde hij met gemak zijn tuinhuis om tot deze prachtige mancave.

Wie zelf een idee heeft voor een bouwproject, moet niet terugdeinzen om dat idee tot uitvoer te brengen. Waar een wil is, is een weg, zegt Hans, terwijl hij staat te glunderen van trots naast zijn doe-het-zelf-bouwproject.

Hans
Dankzij al het hulp en advies van de experts van EXZO, kon ik mijn oude tuinhuis omtoveren tot een eigen plekje om te genieten met vrienden.
8.0/10
Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving