Welke paardenomheining heeft de langste levensduur?

Inleiding

Heb je nood aan een nieuwe omheining om je paarden veilig achter te laten grazen? Er zijn tegenwoordig talloze opties beschikbaar in allerlei diverse uitvoeringen. Maar welke houtsoort gaat nu precies het langste mee om zo optimaal van de afsluiting te kunnen genieten? Wij namen alvast de proef op de som.

Visual en checklist

De belangrijkste aandachtspunten:
  1. Je kan kiezen tussen geïmpregneerd grenen, kastanje, robinia en tropisch hardhout.
  2. Grenenhout heeft een behandeling onderdaan voor een hogere duurzaamheid.
  3. Kastanje verhoogt de landelijke en rustieke uitstraling.
  4. Robinia gaat van nature minstens van 25 jaar mee!
  5. Hardhout is heel recht en modern.

1. Geïmpregneerd grenen

Behandeld grenenhout is een echte klassieker binnen de wereld van de paardenomheining? De reden? Simpelweg de prijs-kwaliteitsverhouding. Doordat het noestenrijke grenenhout een impregnatie kreeg, kan het tot ca. 15 jaar meegaan in contact met grond en aarde. De groene kleur zal na verloop van tijd vergrijzen.

2. Kastanje

Er gaat niets boven de landelijke charme van een post- en railomheining. En laat kastanje niet alleen een prachtig robuuste houtsoort zijn, maar ook nog eens een duurzame. Deze houtsoort behoort tot duurzaamheidsklasse 2, waardoor een levensduur van 15-25 jaar geen enkel probleem is na plaatsing in de grond. Een bijkomend voordeel? De smaak van het looizuur waardoor paarden niet snel aan de omheining zullen knagen.

3. Robinia

Op zoek naar dezelfde esthetische kwaliteiten van kastanje, maar dan met een langere levensduur? Dan is robinia, ook wel pseudo-acacia genaamd, de perfecte houtsoort voor jou. Deze houtsoort kan van nature een levensduur van 25 jaar of langer aan doordat de acaciabomen lang de tijd hebben gehad om te groeien en zich in die tijd konden wapenen tegen koude weersinvloeden. Kortom, de absolute topper onder de Europese hardhoutsoorten.

4. Tropisch hardhout

Indien je toch dezelfde levensduur wenst als robinia, maar liever niet de landelijke houtsoort wenst, kan je natuurlijk opteren voor tropisch hardhout. In contact met grond en aarde kan tropisch hout net zoals robinia gemakkelijk een leeftijd aan van 25 jaar of langer. Courante tropische hardhoutsoorten die vaak als paardenomheining gebruikt worden, zijn onder andere bangkirai en angelim vermelho. Dergelijke houtsoorten bezitten van nature een lange levensduur, waardoor ze een echte aanrader zijn.

Heeft deze pagina je geholpen?

Andere keuzehulpblogs over Weide

Schapenomheining in hout of metaal?
Schapenomheining in hout of metaal?

Niets gaat boven wat wollige vriendjes in je tuin. Of heb jij liever kippen, cavia’s, alpaca’s, geiten, koeien, paarden of ezels? Welk dier je ook kiest voor in jouw tuin, iedereen heeft een stevige omheining nodig.

Tips om de juiste paardenafsluiting te kiezen
Tips om de juiste paardenafsluiting te kiezen

Wie graag een trotse hengst of merrie in de weide heeft staan, zal waarschijnlijk zoeken naar de juiste paardenomheining. Je snuffelt onze website af en al snel ontdek je alle mogelijke omheiningen. Er zijn echter zo veel verschillende opties wat betreft vorm, afwerking, houtsoort en bevestiging.

Welke weidepaal kies je het best voor jouw omheining?
Welke weidepaal kies je het best voor jouw omheining?

Het maakt niet uit welk seizoen het is, koetjes en schapen in de weide zijn altijd een prachtig uitzicht. Kijk eens hoe ze van dat groene gras genieten en de eerste zonnestralen van de dag op hun huid laten schitteren. Maar wat nog belangrijker is voor het welzijn van je dieren, is een stevige omheining.

Houten schapenomheiningen: gezaagd of gekloven?
Houten schapenomheiningen: gezaagd of gekloven?

Er bestaan honderd-en-een manieren om je tuin of erf af te sluiten. Je kan kiezen voor een tuinafsluiting of vlechtscherm als je wat privacy wil, maar ook met een omheining kan je je tuin, weide of terrein op een mooie en praktische manier afbakenen. Een van de meest gebruikte omheiningen is een schapenomheining.

Paardenomheining, schapenafsluiting of metaaldraad voor je weide?
Paardenomheining, schapenafsluiting of metaaldraad voor je weide?

Heb je graag dat jouw paarden, schapen, koeien of geiten niet weglopen? Of heb je geen dieren, maar wil je gewoon je tuin of erf afbakenen? Hoe dan ook is een omheining wat jij nodig hebt.

Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving