Het onderhoudsvrij composietterras van Erik en Marie-Jeanne

Inleiding

Erik en Marie Jeanne plaatsten sinds kort een terras in composiet. Zij kozen voor een grijze kleur, want dat past mooi bij het gebouw en het is ook nog Erik zijn favoriete kleur. Een van de vele pluspunten van composiet is dat het weinig onderhoud nodig heeft en decennialang kan meegaan. Met een fles champagne en een appeltaart in de hand trokken Maarten en Jeff naar Sint-Laureins. Want de verjaardag van Erik laten we niet zomaar voorbij gaan!

Video

Op een regenachtige dag trokken Jeff en ik naar Sint-Laureins. Daar ontvingen Erik en Marie Jeanne ons om hun nieuw composiet terras te tonen. Jammer van het druiligere weer, maar met de taart en bubbels zat de sfeer er al snel in.

Bekijk alle composiet terrasplanken Bekijk alle aluminium onderbalken Bekijk alle tuinmeubelen

Twee goedlachse garagisten

Erik en Marie Jeanne zijn twee sympathieke doe-het-zelvers uit Sint-Laureins. Op de dag van onze reportage werd Erik net 67 jaar. Marie-Jeanne had die leeftijd al bereikt. Nu genieten ze van een welverdiend pensioen, na een lange carrière als garagist. Marie Jeanne vond dat ze meer een helpster was, maar Erik vindt haar toch een volwaardige garagist! Ook in hun vrije tijd steken ze de handen graag uit de mouwen en klussen ze wel eens graag.

Een modern terras voor vele zomers genot!

Erik en Marie-Jeanne genoten al vele zomers van een terras uit oranjebruine tegels. Deze tegels waren al zeer oud en het terras begon af te brokkelen. Dus besloot Erik dit te vervangen en te moderniseren. Hun doel was om een terras te plaatsen dat lang meegaat en dat weinig onderhoud nodig heeft. Daarom viel hout al snel weg als optie, omdat Erik schrik had voor het onderhoud en de verzorging van het materiaal. Na verschillende mogelijkheden te vergelijken, kozen ze voor composiet. Bestaande uit gerecycleerd kunststof en houtschilfers, worden deze composietplanken gekenmerkt door hun stevigheid, duurzaamheid, kleurvastheid en onderhoudsvriendelijkheid. Zo zullen Erik en Marie-Jeanne nog jaren kunnen genieten van hun splinternieuw, modern terras!

Composiet is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar ze kozen voor een grijze tint, want dat past mooi bij de gevel en de rest van de tuin. Het is toevallig ook Erik zijn favoriete kleur. Een tweede optie was een houtkleur, maar ze waren toch overtuigd van het grijs.

Hoe gingen ze te werk?

Eerst hebben ze goed gekeken naar het plannetje. Bij hun bestelling van de materialen zat een handig overzicht van hoe ze hun terras precies moesten bouwen. Vervolgens legden ze alle aluminium onderbalkjes voor de ondergrond, precies volgens de handleiding. Ze hebben doelbewust de onderstructuur niet verankerd aan het bestaande terras, zodat bij vriesweer de onderstructuur nog kan meebewegen, zonder te barsten of het terras te beschadigen. Nog een voordeel hieraan is dat Erik en Marie Jeanne de planken gemakkelijk weer kunnen weghalen in de toekomst. Dat vinden ze toch een groot pluspunt.

Daarna was het een kwestie van elke composietplank op maat te zagen en aan te passen aan de vorm van hun terras. Erik geeft aan dat dit bijzonder goed lukte voor iemand die geen professional is. Ze vonden composiet een erg gebruiksvriendelijk materiaal. Ook de clips aan de zijkant van iedere plank vergemakkelijkte de plaatsing enorm!

Op amper twee dagen tijd konden ze genieten van hun nieuw terras.

De volle punten voor EXZO

Tijdens een van hun vele uitstapjes passeerden ze toevallig voorbij EXZO. Toen ze zagen dat er hout lag, besloten ze om het thuis toch eens op te zoeken via Google. Toen ze nog eens langskwamen om onze showroom te bekijken, stonden ze versteld van het ruime aanbod aan materialen. Ze benadrukten vooral dat het een mooi bedrijf was, met een uitzonderlijk vriendelijk onthaal. Vooral Monib heeft hen perfect kunnen helpen!

Aanvankelijk gaven Erik en Marie Jeanne een negen op tien voor EXZO. Maar Erik corrigeerde zichzelf en hij zou EXZO zelfs de volle tien op tien geven. “Als je geen problemen of klachten hebt, dan is alles goed en mag het eigenlijk een tien zijn, hé!”

Iedereen kan het

Zo’n terras vinden ze absoluut een aanrader. Zeker voor mensen die al ervaring hebben met het aanleggen van terrassen. Ze zeggen wel dat iedereen een dergelijk project kan realiseren, mits een beetje behendigheid met doe-het-zelven. Ook het nodige gereedschap in huis hebben, zoals een figuurzaag, cirkelzaag en boormachine, is een meerwaarde.

Erik had zelfs een gouden tip voor alle doe-het-zelvers: ga langs bij de firma en vraag uitleg. Je weet namelijk vaak niet goed wat het beste is voor de ondergrond en hoe je het terras het best plaatst. Daar krijg je een goede, vakkundige uitleg. Dat is toch altijd een pluspunt.

Vooral Marie-Jeanne is apetrots op haar man zijn werk! Erik vindt zelf dat hij niet trots kan zijn op zichzelf, maar Marie-Jeanne was hier niet mee akkoord en gaf snel aan dat hij puik werk heeft afgeleverd.

We klonken op het prachtige terras en op de verjaardag van Erik! We wensen jullie nog vele jaren genot, maar met zo een stijlvol terras zal dat zeker geen probleem vormen. Zo zie je maar dat iedereen zo een modern en duurzaam terras kan aanleggen.

Erik en Marie Jeanne
Ga langs bij de firma en informeer jezelf. Daar krijg je een goede, vakkundige uitleg.
10.0/10
Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving