Achter de schermen van onze transportplanning

Inleiding  • 

Inleiding

Zoals je mogelijks al weet, worden alle zendingen die EXZO verstuurt, afgeleverd door een transportdienst die werkt met vrachtwagens met kooiaap. Onze pakketjes passen helaas niet in een bestelwagen van Bpost, PostNL of een ander postorderbedrijf.


Elke bestelling waarvan alle artikelen aanwezig zijn in één van onze distributiedepots wordt op basis van postcode in een voorlopige routeplanning ingedeeld. We vinden het onze taak om onze ecologische voetafdruk hierbij zo klein mogelijk te houden.

Omdat het onze missie is om op elk adres in de Benelux te kunnen leveren, werken we met verschillende transportdiensten, elk gespecialiseerd in een bepaalde regio. Op basis daarvan wordt een transportpartner geselecteerd waarmee jouw bestelling opgeladen wordt in een onrechtstreekse vracht of een rechtstreekse vracht. Bij een onrechtstreekse vracht vullen onze planners de wagen op basis van volume en staat de transportdienst zelf in voor de definitieve route-indeling. Bij een rechtstreekse vracht werken onze planners zelf de volgorde van een route uit.

Doordat we niet kunnen voorspellen in welke regio toekomstige bestellingen moeten worden afgeleverd, kan er tot twee dagen voor de laaddatum geschoven worden met zendingen.

Op het moment dat er een definitieve routeplanning is, communiceren we naar onze klant de laaddatum en vermelden we of het gaat om een rechtstreekse of onrechtstreekse vracht. Bij een onrechtstreekse vracht ontvang je als klant een track-and-tracecode waarmee je jouw bestelling kan volgen. De levering wordt in dat geval uitgevoerd binnen de 7 werkdagen die op de laaddatum volgen. Bij een rechtstreekse vracht is de laaddatum gelijk aan de leverdatum.

We vinden het belangrijk dat je als klant weet wat het traject is van jouw bestelling en hoe onze transportplanners er alles aan doen om jouw materiaal zo snel mogelijk af te leveren. Bij vragen rond jouw bestelling kan je altijd terecht bij de contactpersoon die jouw bestelling opvolgt.


Ontdek hieronder alvast hoe een EXZO-levering in zijn werk gaat:



Heeft deze pagina je geholpen?
Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving