6 types natuursteen om je steenkorf mee te vullen

Inleiding

Stel: je bent van plan om een steenkorf te plaatsen, maar je weet helemaal niet welke steen precies past bij jouw omgeving. Er zijn namelijk heel wat types natuursteen die een match kunnen vormen met jouw exterieur. Geen nood, wij helpen jou graag op weg om de beste keuze te maken. Hieronder lichten we even een paar mooie voorbeelden uit die de moeite waard zijn en een meerwaarde kunnen bieden voor jouw tuin.

Visual en checklist

De belangrijkste verschillen:
  1. Shotter heeft een geelachtige kleur en een zuiderse look.
  2. Marmara is spierwit, perfect voor moderne projecten.
  3. Misschien heb jij liever Ardenner zwart, afkomstig van de Belgische ardennen?
  4. De zacht-grijze kleur van breuksteen, daar kan niets tegenop. Zelfs de zon niet!
  5. De poreuze lavasteen is ook perfect voor rond vijvers.
  6. Een gezellig en warm imago met Belgisch rood.

1. Shotter

Shotter kalkstenen staan bekend om hun mooie geelachtige look. Deze steen is een grote aanrader wanneer je jouw tuinomgeving een zuiders karakter wil bezorgen. Meer nog: deze natuursteen is een een complete voltreffer in samenspel met andere types natuursteen en warme aardetinten. Kortom: breng het mediterrane gevoel dus naar jouw exterieur met behulp van deze shotter natuursteen.

2. Marmara

Wil je een echte eyecatcher in de tuin die jou een fris gevoel bezorgt? Dan is marmara, het spierwitte marmergesteente van Turkse bodem, zeker het overwegen waard. Dit gesteente wordt al sinds het begin der tijden uit de steengroeves gewonnen en doorstaat nog steeds de tand des tijds. De dagen waarop het zonlicht maximaal schijnt, zijn de momenten waarop het kleur van de steen het meeste tot zijn recht komt.

3. Ardenner zwart

Verkies je toch het compleet tegenovergestelde van marmara? Dan is de Ardenner zwart met zijn egale, gitzwarte kleur een goede partij voor jouw steenkorf én tuindecor. Deze steen bezit een lokale oorsprong doordat hij zijn afkomstig is van de Belgische Ardennen. Ardenner zwart kenmerkt zich voornamelijk als een splijtvaste kalksteen met een unieke, oerdegelijke look die bijna in iedere tuinomgeving kan gedijen.

4. Wit-grijze breuksteen

Deze breuksteen springt, net als de marmara, meteen in het oog op dagen waarop de zon maximaal naar buiten komt. Ook deze stenen zijn in staat om gemakkelijk het licht op te nemen en meteen op te vallen in een tuinomgeving. Het eindresultaat? Een mooie zachte kleur die perfect in staat is om samen te vallen met andere gebroken tinten uit jouw tuin. De kleurencombinatie wit-grijs is een absolute aanrader.

5. Lavasteen

Voor een natuurlijke look & feel kan je ook terecht bij lavasteen. De structuur van dit materiaal is eerder poreus, wat in zijn voordeel speelt in en rondom vijvers. In een steenkorf oogt de lavasteen erg uniek en warm door zijn mooie, bruine kleur. Dit ecologische product is een echte must voor wie graag een modern resultaat wil bekomen.

6. Belgisch rood

What's in a name? De Belgische roodstenen bezitten met hun rode kleur een enorm landelijk en gezellig imago. Net als de Ardenner zwart is hij afkomstig van lokale bodem. Net als de wit-grijze breuksteen bezit dit materiaal een gebroken structuur. Daarnaast is het Belgisch rood nog eens heel erg duurzaam en compleet vrij van onderhoud. Met andere woorden: extra redenen om deze kwaliteitssteen een kans te geven in je tuinomgeving.

Heeft deze pagina je geholpen?

Andere keuzehulpblogs over Tuinafsluiting

Tennisdraad of gelaste draadafsluiting?
Tennisdraad of gelaste draadafsluiting?

De metalen draadafsluitingen aan de rand van een tuin. Ze zijn bijna even talrijk als het aantal mussen in Vlaanderen. Je herkent ze aan de groene of zwarte coating uit kunststof en de stugge structuur.

Azobe, robinia, of geïmpregneerd grenen: wat is de beste paal voor een tuinscherm?
Azobe, robinia, of geïmpregneerd grenen: wat is de beste paal voor een tuinscherm?

Wanneer je een tuinscherm kiest voor de tuin, begin je natuurlijk al snel te dromen van alle mogelijke houtsoorten en uitstralingen. Padoek of eik? Geschrankt of volledig dicht?

De voordelen van een tuinafsluiting die hout en aluminium combineert!
De voordelen van een tuinafsluiting die hout en aluminium combineert!

Aluminium: het is een metaalsoort die al zo aanwezig is in ons dagelijkse leven, dat we er soms niet bij stilstaan. De folie om jouw boterhammetjes te bewaren, de antenne van een radio, een verfrissend blikje cola of de buitenkant van je frietketel. Het zijn slechts enkele voorbeelden van alle spullen uit aluminium.

Vlechtschermen met halfronde takken: de verschillen op een rijtje
Vlechtschermen met halfronde takken: de verschillen op een rijtje

Er is een specifiek product in ons assortiment dat iedereen wel kan bekoren: gevlochten houten tuinschermen. Je kent misschien al de tuinschermen met volle, ronde hazelaar- of wilgentakken, daar hebben we al een uitgebreid blogbericht over. Die naturelle, rustieke uitstraling past wel in elke tuin.

Hazelaar- of wilgenschermen: welke verschillen zijn er?
Hazelaar- of wilgenschermen: welke verschillen zijn er?

Breng de natuur dichterbij huis met een natuurlijk accent in jouw tuin. Deze rustieke hazelaar- en wilgenschermen zijn hier ideaal voor! Deze natuurlijke manier van decoratie trekt voor veel mensen de aandacht.

Welke heidemat past bij jouw toepassing? De vergelijking!
Welke heidemat past bij jouw toepassing? De vergelijking!

Heb je in je tuin een stukje van die typische groene tuindraad? Wacht je al jaren tot die verdomde haag dicht en hoog genoeg is gegroeid? Een mooie en snelle oplossing om meer privacy en sfeer in je tuin te creëren, is met een heidemat, de duurzaamste der decoratiematten. Neen, geen decoratie om in je huis te hangen bij je volgende verjaardagsfeestje, maar wel om je tuin te beschermen of op te fleuren.

Halfronde of bezaagde vlechtschermen in robinia? De vergelijking!
Halfronde of bezaagde vlechtschermen in robinia? De vergelijking!

Het hout van de robinia is erg duurzaam en wordt soms 'het tropische hardhout van Europa' genoemd. Het wordt gebruikt in allerlei toepassingen, zoals terrasplanken, gevelbekleding, constructiehout, en omheiningen van tuinen en weides. Een van de mooiste toepassingen van robiniahout zijn vlechtschermen.

Soorten tuinafsluitingen: Welke kies je het best voor jouw tuin?
Soorten tuinafsluitingen: Welke kies je het best voor jouw tuin?

Nu de lente in het land is, willen we allemaal graag wat meer in onze tuin vertoeven. Of je nu graag tuiniert, relaxt, of in je blootje rondloopt, in de tuin hebben we allemaal het liefst van al wat privacy. Met een afsluiting kan je je behoeden voor glurende buren of voorbijgangers, maar wat is nu de beste oplossing voor jouw tuin?

Doorlopende tuinwand of plankenschermen?
Doorlopende tuinwand of plankenschermen?

Het is een dilemma dat de laatste jaren bij heel wat mensen de kop opsteekt. Kies je voor een plankenscherm of opteer je voor een tuinwand? In de tekst hieronder overlopen we beide mogelijkheden en gaan we op zoek naar de belangrijkste verschillen.

Welk houten vlechtscherm leeft het langste? De vergelijking!
Welk houten vlechtscherm leeft het langste? De vergelijking!

Een omheining in landelijke stijl is onontbeerlijk voor een rustieke tuinomgeving. In deze trend passen evenzeer vele houtsoorten, maar de grote hoeveelheid opties maakt het niet altijd even gemakkelijk om de juiste keuze te maken. Het is tenslotte steeds opnieuw de afweging maken tussen uitstraling en duurzaamheid.

Een plankenscherm uit geïmpregneerd grenen, lariks of thermowood?
Een plankenscherm uit geïmpregneerd grenen, lariks of thermowood?

Een plankenscherm met gleufpalen vervaardigd uit Europees hout valt eenvoudig te plaatsen. Eens de palen correct geplaatst zijn, kan je de planken er meteen gemakkelijk tussen schuiven. Drie van de Europese houtsoorten bij uitstek zijn geïmpregneerd grenen, lariks en thermowood.

Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving