Steigerhout gebruikt brut - 3,2 cm dik x 20 cm breed x 5 m lengte
Steigerhout gebruikt brut - 3,2 cm dik x 20 cm breed x 5 m lengte

Steigerhout gebruikt brut

€ 41,95 / stuk
Product Code:

De meeste van die sporen zijn te zien op deze planken van steigerhout brut. Die komen rechtstreeks van de bouwwerf en worden niet meer behandeld of geschuurd. De constante blootstelling aan zonlicht en neerslag, en de vlekken van cement en bouwmaterialen geven brut steigerhout een unieke, robuuste en landelijke look. Je kan dus met bruut steigerhout het verhaal van het vorige ‘leven’ bijna letterlijk navertellen.

Kenmerken
Steigerhout is in feite dennenhout dat ongeveer 2 jaar werd gebruikt in de bouwsector. Deze planken zijn stevig en van uitstekende kwaliteit, juist omdat ze al zo veel doorstaan hebben. Aan het oppervlak zie je nog de verkleuringen, cement- en slijpsporen, wat een verweerde, robuuste uitstraling geeft aan jouw project. Veel planken hebben aan de kopse kant een metalen plaatje, ook wel bek, band of kramplaat. Dat ging scheuren tegen tijdens het gebruik in de bouw. Kopse scheuren kunnen hoe dan ook voorkomen en zorgen voor nog meer robuust karakter.
De steigerhoutplanken zijn oorspronkelijk fijnbezaagd, en worden niet behandeld na het gebruik in de bouw.

Je kan deze planken gebruiken voor de bekleding van jouw gevel of tuinwand en zelfs de binnenkant van je dak. Zo kan je vele projecten een rustieke toets geven met deze planken. Je kan ze zowel binnen als buiten gebruiken.

Afmetingen
Alle steigerplanken zijn 3,2 centimeter dik en 20 centimeter breed. De lengte van deze planken is standaard 5 meter.

Plaatsing en tips
Deze brute steigerhouten planken staan prachtig aan uw binnen- of buitenmuur, landelijke gevel en robuust interieur, bijvoorbeeld aan de wand of het plafond.