Steigerhout gebruikt gedoubleerd - 1,5 cm dik x 20 cm breed x 4,6 m lengte
Steigerhout gebruikt gedoubleerd - 1,5 cm dik x 20 cm breed x 4,6 m lengte

Steigerhout gebruikt gedoubleerd

€ 25,85 / stuk € 29,70
Product Code:

Geboubleerd steigerhout onderscheidt zich dan weer doordat de originele bouwplanken overlangs worden doorgezaagd. Daardoor zijn ze nog maar 1,5 centimeter dik en geschikt voor andere toepassingen dan gewoon steigerhout, bijvoorbeeld in het interieur.

Kenmerken
Deze steigerhouten zijn dus in twee gezaagd, waardoor ze twee verschillende zijden hebben. Een zijde heeft die typische, robuuste, verweerde look zoals brut of geschuurd steigerhout, terwijl de andere zijde er jonger en nieuwer uitziet, zoals vers steigerhout. Dankzij de twee verschillende kanten zijn er vele mogelijkheden en combinaties: van strak en nieuw tot verweerd en robuust. Maar je kan ook beide zijden combineren, waarmee je een uniek lijnenspel bekomt.

Deze geboubleerde steigerplanken zijn ook erg milieuvriendelijk. Naast het hergebruik uit de bouwsector, worden de planken verdubbeld in aantal na het doorzagen.

Afmetingen
Al deze gedoubleerde steigerhouten planken zijn 1,5 centimeter dik en 20 centimeter breed. Ze zijn ook allemaal 460 centimeter lang.

Plaatsing en tips
Gedoubleerd steigerhout is, zoals eerder aangehaald, planken die in twee worden gezaagd. Hierdoor zijn deze planken lichter en meer geschikt voor de bekleding van wanden en plafonds in het interieur. Zo krijgt jouw woning ook een unieke uitstraling.

Je kan deze planken ook gebruiken voor allerlei meubels, zoals tafelbladen, stoelen of banken. Meubels die je binnen zal gebruiken, hoef je niet te behandelen, hoewel een likje matte lakcoating toch geen kwaad kan. Zo verleng je de levensduur van je creatie en is het meubel gemakkelijker schoon te maken.

Aangezien gedoubleerd steigerhout twee verschillende, natuurlijke zijden heeft, zijn de combinatiemogelijkheden eindeloos. Je kan bijvoorbeeld een mooi wildverband of kleurschakering creëren.