Iroko planchet 15 x 130 mm netto - per vierkante meter
-5%
Iroko planchet 15 x 130 mm netto - per vierkante meter Iroko planchet 15 x 130 mm netto - per vierkante meter

Iroko planchet 15 mm

€ 67,95 / m²   € 71,55
Levertermijn: 1 - 2 weken
Product Code: geplairo

Beschikbare Opties

ArtikelOude prijs Prijs Aantal
Iroko planchet 15 x 130 mm netto - per vierkante meter   71,55 67,95
+
Iroko planchet 15 x 130 mm netto - per lopende meter   9,00 8,85
+

Iroko is een tropische hardhoutsoort uit West-Afrika. In de diepste diepen van de West-Afrikaanse wildernis pronkt de imposante en mysterieuze irokoboom ver boven de andere bomen. De vijftig meter hoge mastodont is het onderwerp van enkele oude volksmythes. Terwijl ik aan mijn kinderen een sprookje vertel voor het slapengaan, vertellen leden van de Yoruba-stam in West-Afrika het verhaal over een geest die irokoboom beschermt: de Iroko-man. Naast zijn rol in de volkslegendes, heeft de iroko ook helende krachten en zou hij als afrodisiacum kunnen fungeren.

Het hout van de iroko wordt ook gebruikt voor allerlei toepassingen, zoals schrijnwerkerij, constructie, meubelen en gevelbekleding. Als je deze iroko planchetten aan je gevel hangt, dan is jouw huis in ieder geval beschermd tegen het kwaad, want wie weet kan je de fameuze irokoman nog horen ronddwalen ‘s nachts.

Iroko staat niet alleen bekend om zijn stabiliteit en prachtige kleur, maar ook om zijn goed prijs. Wij bieden jou deze kwaliteitsvolle planchetten aan voor een moderne, maar vooral betaalbare gevel.


Kenmerken
Iroko is zeer duurzaam. Het behoort tot duurzaamheidsklasse I en heeft dus een erg lange levensduur van langer dan 25 jaar in rechtstreeks contact met grond of aarde.

De Iroko planchetten hebben een mooie goudgele kleur. Na verloop van tijd verandert die naar warm goudbruin en zal vervolgens gelijkmatig vergrijzen onder invloed van zonlicht en neerslag. De houttekening is knoopvrij, zeer subtiel en egaal, wat een moderne en strakke look geeft.

Deze iroko planchetten hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het is met een goede kwaliteit, prima stabiliteit en uitstekende duurzaamheid een prachtig en meer betaalbaar alternatief voor andere tropische gevelbekleding zoals afromosia of padouk.

Afmetingen
Deze planchetten zijn 15 mm dik en 130 mm breed. Dankzij de kopse tand-groefverbinding zijn ze zeer snel en weinig arbeidsintensief te plaatsen op je gevel, en hoef je niet steeds te starten en te eindigen op de achterstructuur van de gevel.

De prijzen zijn per vierkante meter of per lopende meter. Voor de berekeningen geldt 7.7 lm per m².

De lengte van de planchetten varieert volgens beschikbaarheid tussen 2 en 5 meter. Je kan vragen naar specifieke lengtes indien gewenst.

Tips en plaatsing
De strakke en modern ogende iroko planchetten komen het best tot hun recht in wildverband. Dat is voordelig, want het garandeert minder verzaagd verlies.
Bovendien zorgt de vierzijdige tand-groefverbinding ervoor dat je sneller en makkelijker kan doortimmeren. Alles bij elkaar is dat dus een meer economische en ecologische oplossing.


Meer weten over iroko? Lees dan onze blog over het verhaal achter iroko.

Totaalbedrag van uw bestelling incl. BTW Prijs Transport Levertermijn
Bestellingen tot € 500,- 99,00 1 - 2 weken
Bestellingen van 500,- tot € 1000,- 79,00 1 - 2 weken
Bestellingen van 1000,- tot € 1500,- 59,00 1 - 2 weken
Bestellingen van 1500,- tot € 2000,- 39,00 1 - 2 weken
Bestellingen groter dan € 2000,- Gratis 1 - 2 weken
Timo, uw EXZO expert

EXZO specialist

Timo

Heeft u een vraag over Iroko planchet 15 x 130 mm netto - per vierkante meter?

Voordelen

Nadelen

Bijbehorende producten

€ 64,95

Padouk latten

Onze duurzame en stabiele latten uit padoek hebben een dikte van 2 cm en een breedte van 3,5 cm voor jouw gevelbekleding. Dit is het profiel bij uitstek voor wie houdt van een speelse uitstraling en...

Meer informatie »
€ 51,00

Onderstructuur

Latten voor regelwerk voor de plaatsing van uw gevelbekleding. keuze uit; gedrenkt vuren 22 x 45 mm gedrenkt oregon 20 x 58 mm gedrenkt vuren 24 x 32 mm

Meer informatie »
€ 219,00

Onderdoek

Onderdoek voor een open of gesloten systeem. Deze folie is UV-bestendig en vochtwerend voor de optimale bescherming van de isolatie en de onderstructuur bij gevelconstructies met open voeg of gesloten...

Meer informatie »