Ons aanbod in

Palen, palen, palen


“Vierkant, puntig of rond? Een paal in de grond plaatsen is noodzakelijk voor de stevigheid van je constructie. Wij bieden palen die perfect passen bij iedere situatie. En dat in allerhande diktes en lengtes.

Onze ronde palen zijn gemaakt uit Europese houtsoorten met een hoge duurzaamheid. Denk hierbij aan kastanje, robinia en geïmpregneerd grenen. Die worden ook vooral als weidepaal voorzien. Daarnaast zijn er ook steeds onze bamboepalen, die eerder decoratief zijn en perfect passen als je tuin een Aziatisch uitzicht wilt meegeven.

Een vierkante paal is het geschikte hulpmiddel om een tuinscherm of damwandconstructie te plaatsen. Hierbinnen beschikken we over verschillende materialen: zowel Europees als tropisch, maar evenzeer in composiet. Binnen de tropische hardhoutsoorten is er azobé. Binnen deze houtsoort heb je twee opties. Als het wat ruwer mag zijn, kies dan voor fijnbezaagd, want dat is goedkoper. Wil je liever een gladde mooie paal met een mooi effen oppervlak, dan kies je beter voor geschaafde palen. In het segment van de Europese houtsoorten is er het geïmpregneerd grenen dat dankzij zijn behandeling een langere levensduur gekregen heeft. Daarnaast beschikken we ook over vierkante palen in robiniahout die wij aanbieden in verschillende formaten. Deze zijn ideaal als je graag hebt dat je paal een lange levensduur heeft, zonder dat de paal verduurzaamd is.Als laatste categorie is er composiet, het kunststof dat gekend staat om zijn lange levensduur in contact met grond en aarde.

Mensen die zichzelf heel wat timmerwerk willen besparen, die raad ik gleufpalen aan. Enkel je afsluiting tussen de palen schuiven en je bent klaar. De gleufpalen zijn beschikbaar in thermowood, geïmpregneerd grenen, tropisch hardhout, aluminium en beton.

Ook voor mensen die een paardenomheining wensen, hebben we heel wat te bieden. Zo zijn er systemen waarbij de planken door de palen schuiven of ertegen worden gemonteerd aan de voor- of achterzijde. Dit is het geval bij zowel behandeld dennenhout, tropisch hout of Europees hout, waarbij we ook vooral de focus leggen op acacia, gezien zijn hoge duurzaamheid.

Zijn ronde, vierkante of gleufpalen toch niet helemaal je ding? Dan zijn er nog de halfronde palen. We bieden deze aan in kastanje en geïmpregneerd grenen.

Voor een metalen 3D-afsluiting, zul je metalen palen moeten gebruiken. Deze kennen een grote duurzaamheid en hebben een moderne zwarte kleur.

Om je paal te beschermen of stevig vast te zetten in de grond, bieden wij enkele toebehoren aan. In ons assortiment vind je paalvoeten, paalornamenten, U-profielen in hardhout met gleuf, postsaver, elastische rubber, gespen, selfix, afboording in rubber en turbobeton.”

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan Timo of één van zijn collega’s of bezoek onze vestiging in Aalter.