U kunt bij Halfronde palen kiezen uit de volgende categorieën

Halfronde palen: ga je voor kastanje of geïmpregneerd grenen?


“Op zich maakt het eigenlijk niet zo heel veel uit of je een ronde of een vierkante paal gebruikt. Het gaat vooral op het visuele aspect en zoals bij alles verschillen smaken ook hier. De ene verkiest ronde palen, de ander vierkante en nog andere mensen vinden halfronde palen het mooist.

Wij bieden halfronde palen aan in Europees hout, met name kastanje en geïmpregneerd grenen. De kastanje beschikt over een ruwe, gekliefde afwerking. Het geïmpregneerde grenenhout is daarentegen compleet gefreesd.

Het ruw gezaagd kastanjehout gaat gemakkelijk 15 tot 25 jaar mee in contact met grond en aarde. Bovendien bezit het hout looizuur waardoor het hout erg bitter smaakt. Zo zullen dieren niet gauw aan het hout knagen omwille van de smaak. Een echte aanrader, zeker voor wie van de robuuste, rustieke en landelijke stijlen houdt.

Het geïmpregneerd grenen heeft een langere levensduur verkregen dankzij de impregnatie. Hierdoor gaat het hout zo’n 15 jaar mee in contact met de grond. Het is een aanrader voor iedereen die goed product wenst aan een schappelijke prijs.”

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan Timo of één van zijn collega’s of bezoek onze vestiging in Aalter.