Eik

Deze kepers zijn ‘keepers’


Een charmante en duurzame manier om jouw dak vorm te geven? Deze rechthoekige kepers of dakribben uit eikenhout! Je kan ze gebruiken voor de basis van jouw constructie, zoals voor het bouwen van het dak. Je monteert ze van de voet van het dak, tot de nok. De basis dus voor het dak boven je hoofd. Een andere toepassing is om ze te gebruiken als keperwand. Daar komt dan later de bekleding in planchetten of sidings tegen.

Bij het bevestigen van deze kepers aan jouw constructie gebruik je best Inox of RVS-schroeven. Dit metaal roest namelijk niet in contact met vocht en laat zo geen zwarte plekken achter op het hout.
We kunnen een onderscheid maken tussen kepers met een fijnbezaagde of geschaafde afwerking. De fijnbezaagde kepers zijn nog iets ruwer en rustieker uiterlijk. Je kan ook voor deze optie kiezen als je de kosten wat wilt drukken en het uiterlijk niet veel uitmaakt.

Geschaafde kepers zijn mooi gladgeschuurd en zijn dus ideaal voor waar je deze palen nog als steun wilt gebruiken. Als je bijvoorbeeld een trap afgaat en je even steunt op een van deze kepers, zal je geen splinters krijgen. Bovendien kan je ze zichtbaar laten in je constructie, voor een extra landelijke toets.

Waarom een dakconstructie in eik?


Eik is een Europese houtsoort met een erg luxueuze uitstraling. Het staat bekend om zijn sterkte, een materiaal dat ook vaak geschikt is voor het hele houten gebinte. Wat veel mensen aantrekkelijk vinden aan deze houtsoort, zijn de vele nerven en knopen die een mooie golvende toets geven aan jouw constructie. En het is bovendien een ecologische keuze, aangezien deze houtsoort van Europese bodem afkomstig is.