Geïmpregneerd hout

€ 27,80 / m²

Geïmpregneerd grenen terras

Iets gelijkaardigs gebeurt wanneer je hout impregneert. Impregneren is een soort chemische drukbehandeling waardoor zachthout een langere levensduur krijgt. Zoals een modderbad de huid verjongt, zo...

Meer informatie »
Prijstopper
€ 21,95  € 19,95 / m²

Geïmpregneerd grenen terras - Short

Deze terrasplanken uit geïmpregneerd grenenhout geven je helemaal het landelijke gevoel van het dennenbos waar ze vandaan komen. Ze hebben een dikte van 28 mm en een breedte van 145 mm. Ze zijn ook...

Meer informatie »

Geïmpregneerd hout


Bij de zoektocht naar de juiste houten terrasplank, zal je ongetwijfeld de woorden ‘impregneren’ of ‘geïmpregneerd hout’ tegenkomen. Dan hoor je ook verschillende beweringen, zoals “duurzaam!”, “langere levensduur!”, en “onderhoudsvrij!”. Toch zien we in de praktijk dat deze beweringen kloppen! We houden zelfs zo veel van deze behandeling en techniek, dat we er ook onze terrassen mee aanleggen. Ontdek de vele voordelen van geïmpregneerd hout, zelfs voor je terras!

Wat is geïmpregneerd hout?


Impregnatie betekent eigenlijk ‘chemisch behandeld’. Dit maakt hout extra duurzaam. Zo is grenenhout van nature niet duurzaam of stevig. Om dit op te lossen schuiven we de gezaagde, gefreesde of geschuurde planken in een grote drukketel. Met een procedure van drukveranderingen worden de planken doordrongen met een gasvormig impregneermiddel, en komen er aan de andere kant van de ketel verduurzaamd uit. Ze zijn dan zelfs onderhoudsvrij en schimmelwerend! Magisch, toch?

Impregnatie kan op verschillende houtsoorten worden toegepast, maar wij leggen de focus op grenenhout voor jouw terras.

Welke uitstraling hebben terrasplanken uit geïmpregneerd grenen?


Geïmpregneerd grenen is van oorsprong een Europese houtsoort, wat betekent dat ze die typische houttekening en nerven hebben. Daarnaast zien we door de chemische behandeling een groene schijn aan deze planken. Na verloop van tijd zal zowel de houttint als de groene schijn langzaamaan verdwijnen en grijs worden, wat zeker een prachtige toets geeft aan jouw tuin!

Wat kost geïmpregneerd hout?


Waarom zou je meer betalen, als het ook voor minder kan? Met geïmpregneerd grenen is het net zo. Geïmpregneerd grenen is soms even duurzaam als andere houtsoorten, maar dan voor een veel voordeligere prijs. Dit maakt geïmpregneerd grenen dus de ideale houtsoort voor zij die graag wat willen besparen of met een krapper budget hun terras aanleggen. Prijs-kwaliteit? Check!