Worteldoek

€ 310,65 / stuk

Anti - worteldoek

Antiworteldoek aan te brengen onder terras. Dit zorgt ervoor dat er geen onkruid tussen je terrasplanken doorkomt. Deze worden enkel verkocht per volle rol = 325 m² Beschikbaar in kleur...

Meer informatie »

Worteldoek


Om te voorkomen dat onkruid tussen je terras door kan groeien, maak je gebruik van een anti-worteldoek. Dit zwart textiel uit polyester houdt planten tegen, maar zorgt er wel nog voor dat regenwater naar de grond kan lopen. Het is dankzij dit doek dat je jaren kan genieten van een vlak en proper terras zonder onkruid. Gedaan met onkruid wieden in het weekend, je moet alleen maar genieten!

Wat zijn de voordelen van een antiworteldoek?


Er zijn verschillende voordelen aan een antiworteldoek. Zoals de naam het zelf al zegt, houdt een antiworteldoek de vorming van onkruid en andere planten tegen. Hierdoor komen er dus geen groene sprietjes tussen de voegen van jouw terrasplanken. Daarnaast creëert een doek ook een stabiele basis om jouw terras op aan te brengen.

Dit doek is ook waterdoorlatend, waardoor regenwater vlot kan doorstromen en dus zorgt dat het niet blijft staan aan de houten balken. Dit zorgt voor een vermindering van schimmelvorming en je vermijdt contact met de grond, wat de duurzaamheid van je terras alleen maar ten goede komt!

Is een antiworteldoek slecht voor het milieu?


Hoewel een antiworteldoek gemaakt is uit polyester, zullen deze doeken geen schadelijke onderdeeltjes achterlaten in de natuur. Het houdt dan wel de planten onder je terras tegen, maar dat is ook wat je wilt voor een strak en duurzaam terras. Ook wanneer er water op het polyester komt, zullen er geen onderdeeltjes in de grond sijpelen en dieren zullen er ook niet aan knabbelen. Over de milieuvriendelijkheid van een anti-worteldoek hoef je je dus geen zorgen te maken.