Je kan bij Siding kiezen uit de volgende categorieën

Siding


Soms wou ik dat ik het leven leidde van Bear Gryllis: één met de natuur. Overdag voedsel verzamelen, op wild jagen of verse forel uit de rivier vangen. Als de nacht valt een vuurtje stoken met houten stokjes en beschutting zoeken in een grot of een leegstaand berenhol. Het lijkt mij een ontzettend avontuurlijk leven dat ik associeer met onze gevelbekleding in sidingprofiel. Sidings komen ontzettend vaak voor aan de gevel van jachthuizen en chalets en zijn perfect om jouw woning of bijgebouw een landelijke, stoere look te geven.

Wat zijn sidings?


Onder de sidings verstaan we in België allerhande bardage die met een overlap worden geplaatst, dus ook potdekselplanken en rabatprofielen. In tegenstelling tot wat de benaming "rabat" doet vermoeden, komt dit profiel niet uit de Marrokaanse hoofdstad, maar kent het zijn oorsprong in Scandinavië. Hieronder valt het Noors, Fins en Zweeds rabat. Scandinaviërs zijn er alvast helemaal verzot op. Het profiel typeert er het straatbeeld en de bouwstijl.
Sidings gaan dus letterlijk van ene side naar de andere. Ze hebben met andere woorden een dikke en een smalle kant, met een uitsparing, zodat twee planken elkaar steeds overlappen.
Door die uitsparing is de plaatsing ook enorm makkelijk en snel, of het nu om een grote gevel van je huis gaat, of om de wanden van je hondenhok. Een bijkomend voordeel van de overlapping is dat de planken steeds ruimte hebben, maar dat je toch een perfect gesloten gevelsysteem hebt, met een perfecte afwatering en goede ventilatie als gevolg.

Uit welke houtsoorten kan ik een siding kiezen?


Veelal wordt een siding vervaardigd in Europese houtsoorten. De houttekeningen met jaarringen en de grote noesten passen perfect bij de rustieke stijl van de rabatplanken. Toch zijn is er ook een beperkt gamma tropisch of thermisch hout waarin we de sidings aanbieden. PVC of kunststof behoren ook tot de mogelijkheden.

Welke prijs hebben sidings?


De prijs voor sidings varieert naargelang de houtsoort en dikte van het profiel. Je rekent gemiddeld best op een prijs tussen €50 en €85/m².