Je kan bij Gekleurd hout kiezen uit de volgende categorieën

Gekleurd hout


“Schoonheid komt met de jaren” zeggen ze. En een goede fles wijn is toch ook smaakvoller na een hele poos? Dat is exact hetzelfde met hout. Over de jaren heen zal hout heel mooi vergrijzen. Wie al meteen deze mooie grijze kleur wenst, kiest best voor deze planken met een voorvergrijsde behandeling. Door een extra olielaag die bij deze behandeling wordt aangebracht, heb je minder kans op vlekken.

Kan ik de kleur van hout behouden?


Sommige mensen willen echter de natuurlijke, warme kleur van hout behouden. Hiervoor is het hout met een kleurbehandeling ideaal! Dit materiaal vergrijst niet, voor decennialang optimaal genot. Ook hier werkt men met twee lagen, voor een optimale bescherming en behoud van die charmante kleur. Deze houtsoorten worden ook thermisch behandeld, waardoor ze ook nog eens langer meegaan en resistent zijn tegen bacteriën, schimmels en houtwormen.

Bestaat zwart hout?


Liever een industriële, maar natuurlijke toets aan jouw gevel? Dat kan met het zwart gekleurd hout! Nee, dit hout is niet verbrand zoals bij Yakisugi, maar zwart gespoten in twee lagen. Geen zorgen: de prachtige nerven en knopen van het hout, de natuurlijke charme van het materiaal wordt behouden. Een stijlvol alternatief voor jouw gevel die alle hoofden doen draaien.