Je kan bij Houten tuinschermen kiezen uit de volgende categorieën

Houten tuinschermen


Een houten tuinscherm geeft een prachtige, natuurlijke toets aan je tuin. Aangezien je ze per paneel koopt en installeert, zijn ze bijzonder gemakkelijk te plaatsen in je tuin. Zo zal de plaatsing ook veel sneller gaan en met enkele schroeven staat jouw project al recht!

Uit welke houtsoorten kan ik kiezen voor een houten tuinscherm?


Je kan kiezen uit een brede waaier aan houtsoorten voor jouw tuinscherm, die elk een andere sfeer en uitstraling geven. De hazelaar en wilgenschermen zijn het meest landelijk en zijn ook niet volledig gesloten. Dit zijn panelen vormgegeven uit individuele takjes.

Daarnaast heb je nog andere Europese houtsoorten, zoals geïmpregneerd grenen, thermowood, robinia, eik, kastanje, douglas of lariks. Deze houtsoorten hebben die kenmerkende knopen en houttekening en zijn soms extra behandeld voor een hogere duurzaamheid. Ze zijn ook de meest milieuvriendelijke optie, aangezien ze afkomstig zijn van het Europese vasteland.

Wie liever een tuinscherm heeft zonder uitgesproken houttekening, kiest best voor tropisch hardhout. Deze houtsoorten hebben geen knopen en zijn niet te evenaren in duurzaamheid.

Ten slotte hebben we nog de exotische en meer speciale materialen voor jouw tuinscherm: kokos en bamboe. Deze schermen hebben ook eigen voordelen, zoals bijvoorbeeld de kokosschermen die geluiddempend zijn!

Waarom zou ik kiezen voor een houten tuinscherm?


Het is duidelijk waarom mensen kiezen voor een houten tuinscherm: ze zijn op slag verliefd op de naturelle uitstraling van dit materiaal en de nette afwerking. Ze zijn ook erg veelzijdig, waardoor ze passen binnen zowel een rustieke en landelijke tuinomgeving, als een moderne en meer afgewerkte woning. In vergelijking met andere materialen, is hout zelfs het meest voordelig voor de portemonnee!

Dit is ook de ideale optie voor zij die graag hun steentje bijdragen aan het milieu. De ecologische impact hangt af van houtsoort tot houtsoort, maar over het algemeen zijn deze houten schermen wel beter biologisch afbreekbaar dan bijvoorbeeld metaaldraad.

Ten slotte is ook het plaatsingsgemak een enorm pluspunt. Met enkele schroeven staat elk paneel stevig recht. Je installeert de palen in de grond en bevestigt de houten tuinschermen tussen de palen.