Bamboemat

Promotie
€ 24,90  € 22,65 / stuk

Bamboemat rond - naturel

Kenmerken De bamboematten zorgen voor een bijzondere, oosterse look van jouw tuin. Ze zijn heel betaalbaar in verhouding met hun lange duurzaamheid. De bamboestokken hangen aaneen door middel...

Meer informatie »
€ 78,60 / stuk

Bamboemat rond - zwart

Kenmerken Bamboe geeft een prachtige rustieke uitstraling aan jouw tuin. Maar deze zwartgekleurde bamboematten bewijzen dat ze ook perfect passen binnen een moderne omgeving! Ze doen meteen...

Meer informatie »
Promotie
€ 23,45  € 21,35 / stuk

Bamboemat split - naturel

Kenmerken Wie de bijzondere, oosterse toets wilt verwerken in hun tuin, maar toch een budgetvriendelijke optie wilt, kiest best voor deze bamboematten split. Dit scherm bestaat uit...

Meer informatie »

Bamboematten


Denk jij bij bamboe ook altijd onmiddellijk aan panda’s? Dat is niet verwonderlijk want panda’s eten 10 tot 60 kilogram bamboe per dag. Een stevige hoeveelheid waar ze dan ook 14 uur per dag over doen. Panda’s zien er heel snoezig uit, maar eigenlijk vind ik het maar saaie dieren. Door hun grote vraatzucht doen ze naast eten niks anders dan slapen. Daarom zijn panda’s eigenlijk de tegenpool van doe-het-zelvers. Ben jij slimmer dan een panda?

Waarom zou je bamboematten gebruiken in jouw tuin?


Bamboe is in de eerste plaats heel ecologisch materiaal. Het is namelijk een van de snelst groeiende grassoorten in de wereld. Daardoor wordt het ook wel eens het materiaal van de toekomst genoemd. Bamboe palen worden gebruikt in constructiebouw en in geperste vorm wordt bamboe gebruikt als terrasplank of schuttingsplanken. De stengels hebben vooral een decoratieve meerwaarde en dat geeft hier uiteraard de doorslag.

Verschillende soorten bamboematten


Als decoratiemat in Oosterse stijl winnen bamboematten enorm aan populariteit. We bieden ze aan in drie varianten: twee waarbij de volle stengels worden gebruikt, een gekende beige- tot geelkleurige en een donkerkleurige bamboemat en daarnaast ook een gespleten versie. Alle drie de versies zijn gemaakt uit natuurlijke bamboesoorten en niet behandeld met een kleurpigment.

Welke bamboematten zijn het sterkst?


De matten met volle bamboespijlen zijn doorboord en voorzien van een roestvrije stalen draad, die doorheen de stengels gaat. Daardoor verkrijgen ze een enorme stevigheid en heel degelijke levensduur. Als je bamboematten vergelijkt met andere decoratiematten, kan je stellen dat ze tot het kwalitatievere segment behoren en gemiddeld 20 jaar lang meegaan.

Welke bamboemat is het goedkoopst?


De bamboemat split is een prijstopper. Hierbij zijn de bamboestokken in verschillende delen gespleten en vervolgens machinaal met roestvrije draad aan mekaar vastgebonden. Daardoor zijn de matten minder zichtdicht in vergelijking met de bamboemat naturel of zwart. Toch heb je met deze matten snel die typische Aziatische sfeer in de tuin en dat voor een beperkter budget.

Kan ik bamboematten als dakbedekking bevestigen?


Tot slot vind ik bamboematten ook enorm tot hun recht komen op het dak van een terrasoverkapping, carport of pergola. Ze geven een unieke charme aan jouw aanbouw en houden goed het zonlicht tegen. Heb je last van een overvloedige lichtinval op jouw terras of patio? Dan kan dit weleens de oplossing zijn waarvan je nog niet wist dat ze bestond.