Je kan bij Toebehoren kiezen uit de volgende categorieën

Toebehoren constructie


Bij de constructie van jouw bijgebouw heb je natuurlijk ook verschillende toebehoren en extra’s nodig. Sommige geven jouw project een prachtige toets, andere zijn juist noodzakelijk voor een stevig en duurzaam bijgebouw. In deze categorie vind je al deze belangrijke onderdelen! Werk zo jouw project tot in de puntjes af.

Welke toebehoren heb je nodig voor een constructie?


Er zijn nog verschillende toebehoren nodig om jouw project compleet te maken. Hier geven we alvast een lijstje van welke materialen je eventueel nog nodig hebt.

Schoren en pennen geven meestal extra steun aan de ringbalken. Ze worden bevestigd tegen de verticale steunpalen langs de zijkant en vervolgens onderaan de ringbalken. Deze onderdelen zijn dan gemaakt uit eik en dankzij een pen-gatverbinding heb je een stevigere bevestiging van de verschillende onderdelen.

Meestal moet je jouw bijgebouw ook verankeren aan de grond. Daar zorgen de sokkels en poeren voor. Deze graaf je grotendeels in en houden je poolhouse, tuinhuis, overkapping en elk ander tuingebouw stevig aan de grond, zelfs bij hevige windstoten.

Panlatten en stoflatten gebruik je hoofdzakelijk aan het dak van je bijgebouw, maar zie je soms ook in het kaderstructuur in de gevel. Deze latten dragen de dakpannen of de gevelbekleding. Toch wel belangrijke elementen die je niet mag vergeten!

Shingles zijn houten planken waarmee je een gevel of een dak kan afwerken. Elke plank overlapt de andere ook voor een stukje, waardoor verschillende houttinten met elkaar spelen en je een uniek resultaat krijgt. Kies jij voor robinia, grenen of ceder?

Waarom zo veel hout?


Zoals je kan zien, zijn de meeste onderdelen in deze categorie gemaakt uit hout, met uitzondering van de betonpoeren. Wij geloven dat een houten bijgebouw het best kan worden aangevuld met houten elementen, om het geheel toch een samenhangende uitstraling te geven. Ook is hout een erg duurzaam en stevig materiaal om dergelijke constructies vorm te geven.