Robinia afsluiting

€ 78,65  € 71,50 / stuk

Robinia omheining 100 cm - gezaagd

Kenmerken Deze schapenomheining is bedoeld voor het veilig omheinen van allerlei soorten dieren. Het heeft een zeer lange levensduur, omdat het gemaakt is van robiniahout. Robinia is Europees...

Meer informatie »
€ 129,00  € 119,00 / stuk

Robinia omheining 120 cm - gekloven

Kenmerken Schapenomheiningen worden sinds jaar en dag in Frankrijk en Engeland vervaardigd in kastanjehout. Als even ecologisch alternatief bieden we ook rollen omheining aan in pseudoacacia,...

Meer informatie »
€ 135,00  € 122,70 / stuk

Robinia omheining 80 cm - gezaagd

Kenmerken Deze schapenomheining is ideaal voor al jouw wollige vriendjes. Maar het is zeker niet alleen voor schapen. Je kan de duurzame latjes van robiniahout gebruiken om onder meer kippen,...

Meer informatie »

Robinia schapenafsluiting


Blaat jouw schaap ook al ro-bi-ni-aaaaa? Deze houtsoort is bij het grote publiek een tikkeltje minder bekend, maar het wordt nochtans veel gebruikt in verschillende exterieure toepassingen. Denk hierbij maar aan gevelbekleding, terrasplanken, poorten, weide- en constructiepalen, balken en oeverversteviging. Velen kiezen dan ook graag voor deze houtsoort voor de duurzaamheid en het natuurlijke karakter. Ideaal dus voor een omheining voor je schapen!

Waarom zou je kiezen voor een robinia omheining?


Kies je voor een omheining en palen uit robinia, dan krijg je een omheining met een bijzonder hoge duurzaamheidsgraad. Robinia is de enige Europese houtsoort met een levensduur die hoger ligt dan 25 jaar, zelfs in contact met de grond! De omheiningen in robinia of pseudoacacia worden vervaardigd in onze eigen productie in de Balkan regio. Op die manier kunnen we de kwaliteit heel hoog houden. Aangezien robinia wel van Europa komt, heeft dit hout wel nog die prachtige nerven en knopen, die jouw project van die landelijke toets voorzien.

Waarvoor worden omheiningen met korte of lange tussenafstand gebruikt?


We bieden de schapenomheining in robinia aan op drie verschillende hoogtes. De laagste is 80 centimeter hoog en kan perfect worden gebruikt om een konijnenperkje of kippenren af te sluiten. De hoogste omheining is momenteel 120 centimeter hoog en kan je voor iets grotere dieren gebruiken zoals bokken en geiten.

Je hout best ook rekening met de onderlinge afstand tussen de latten of spijlen. Afhankelijk van de grootte van het dier, kies je dus een grote of een kleine afstand. Alle omheiningen met een grote tussenafstand zitten op een rol van 10 meter en met een korte tussenafstand op een rol van 5 meter. De latten zijn machinaal samengebonden met gegalvaniseerde draad.

Is een schapenomheining uit robinia duur?


Over het algemeen zijn robinia schapenomheiningen wel iets goedkoper dan de kastanje omheiningen. Dat is goed nieuws, aangezien je dus een betere duurzaamheid krijgt voor een lager prijskaartje!